2024. június 1. - Tünde

Ötször támadták meg Gyurcsányt

Az elmúlt másfél évben ötször támadták meg Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt - állítja a zoom.hu hírportál. Daróczi Dávid kormányszóvivő az MTI-nek pénteken azt mondta, soha nem nyilatkoznak a kormányfő biztonsági ügyeiről.
2008. április 18. péntek 12:54 - Hírextra

A portál szerint a titokban maradt öt támadásból három enyhébbnek ítélhető, de két esetben komoly veszélyben volt a kormányfő testi épsége.

Az első eset 2006 őszén történt Tihanyban, amikor Gyurcsány Ferenc egy közeli ismerősét látogatta meg, és a villa kapuján kilépve egy öt főből álló, botokkal felfegyverzett csoport állta el az utat. A zoom.hu úgy tudja, rövid szóváltás, majd dulakodás kezdődött és a randalírozó csoport csak akkor szaladt szét, amikor az egyik testőr elővette a fegyverét. A miniszterelnök az őt védő testőröknek megtiltotta, hogy az esetről elöljáróiknak jelentést tegyenek - állítja a portál.

Az MTI a kormányzati körökből úgy értesült, Gyurcsány Ferenc a kormány vendégházában töltött hétvégén futni indult Alsőörsre, és miután többen felismerték, kisebb demonstrációt szerveztek ellene. Botok azonban nem voltak a tüntetőknél és született jelentés az ügyről - közölték az MTI-vel.
A zoom.hu szerint a második eset tavaly április elején a Puskin moziban történt, ahol a miniszterelnököt egy csoport várta, vezetőjük pedig – amúgy a tüntetésekről és a zavargásokról a rendőrség számára ismert férfi - felszólította társait, hogy a közeli íjászboltban "igaz magyar módra" fegyverkezzenek fel, és támadják meg Gyurcsány Ferencet. A fenyegetést komolyan vevő biztonságiak azonban kivitték a kormányfőt a moziból.

Az MTI úgy tudja, a miniszterelnök a feleségével ment moziba aznap, és miután korábban értek oda, a környéken sétáltak. Ennek hatására egy, a Semmelweis utcai Magyarok Háza felől érkező ember kezdett szervezkedni: ismerősöket toborozni, tojást vásárolni. Mivel ezt a köztársasági őrezred is észlelte, azt tanácsolták a kormányfőnek, hogy az előadás vége előtt menjenek el a moziból - közölték kormányzati forrásból a távirati irodával.

A portál harmadik esetként a tavalyi a holokauszt emléknapot említi, amikor Gyurcsány Ferenc úgy döntött, beszél a tiltakozókkal. A biztonságáért felelős parancsnok ellenezte az ötletet, a kormányfő ennek ellenére megtette ezt, és párszáz méteres "tempós séta" után, tojás, szendvics és üdítős doboz záporban az őrezred további néhány tagja segítségével jutott be az Országházba.

A távirati irodának ezt határozottan cáfolták kormánykörökből: állításuk szerint nem ment oda a tiltakozókhoz és kimenekítés sem történt.

A negyedik támadás - a zoom.hu szerint - tavaly december 19-én volt, amikor a Margit-híd pesti oldalán kapott tojászáport a miniszterelnöki konvoj.

Az ötödik eset ismét a Margit-hídon történt: ökölnyi kő találta el a miniszterelnöki konvoj második autó anyósülés felőli ablakát találta. A testőr a szétrobbanó ablak szilánkjaitól könnyebb sérüléseket szenvedett - olvasható a portálon.

Az MTI-vel kormányzati források erről az esetről azt mondták, a rendőrök már a parlamentnél felfigyeltek arra, hogy két ember a miniszterelnöki autókat nézegeti és fényképez. Közülük az egyik dobott követ a kísérőkocsira, amelynek a szélvédőjét valóban eltalálták, de a sofőr felőli oldalon. Az ablak pókhálósan berepedt, de az autó nem állt meg, továbbhajtott és a testőr sem sérült meg - tájékoztatták nem hivatalosan az MTI-t.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2008. április 20. 18:08
Lehetséges, hogy ezek a támadások megtörténtek - ami igen sajnálatos. A Gyurcsány Ferencet gyűlölő jobboldaliak és szélsőséges radikálisok ezekkel a primitív lépéseikkel a tájékozottság, a műveltség, a kulturáltság hiányát és a demokrácia mibenlétének teljes félreértését bizonyítják.
Don Caló
2008. április 19. 10:43
és az idézet (az előző) amúgy hibás:
karddal azt 2 d-vel írjuk, - még mi igazhitűek is! ;-P
Don Caló
2008. április 19. 10:39
sorry. a rabic-ot szétcseszi ez a szerver. eredetileg ez egy arab írás - a szabadságharcos radikális Hamas honlapjáról... ;-P
Don Caló
2008. április 19. 10:36
هذا الموقع ليس موقعاً رسمياً لحركة المقاومة الإسلامية "حماس" وإنما قسم خاص لدراسة الحركة وأفكارها وما ينشر هنا لا يعبر بالضرورة عن رأي الحركهذا الموقع ليس موقعاً رسمياً لحركة المقاومة الإسلامية "حماس" وإنما قسم خاص لدراسة الحركة وأفكارها وما ينشر هنا لا يعبر بالضرورة عن رأي الحرك
Ozmium
2008. április 19. 09:58
Szégyenteljes a megnyilvánulásod.
Galambot ültetsz a válladra, és kardal hadonászol.
Uszítasz, és a nyugalmat kéred számon.
És mond Te bölcs Kádi, Te kinek a szolgálatában, állsz?
Írd ide, hogy árvákat akarok, zokogó anyákat, csonkolt nyomorék férfiakat.
Írd ide, hogy szereted a fasizmust, utána legyen bátorságod elmondani a MI ATYÁNKAT.
Don Caló
2008. április 19. 08:58
...nekem megért volna egy "palesztin" ráközelítést, ha ott lehettem volna...
a Nemzet érdekében.
peterne46
2008. április 18. 13:34
Jó kis demokráciát engedünk meg magunknak.Sokáig fogjuk mi még ezt tanulni és a végén lehet hogy visszaküldenek bennünket a szocializmusba.És akkor nincs duma meg támadás,, tüntetés verekedés,randalirozás ,csak munka és akkor mit fognak egyesek csinálni.Na ezen el kellene gondolkozni amig megengedett.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását