2024. április 28. - Valéria

Megkaparintotta a dínócsontvázat

Egy amerikai gyűjtő tulajdonába került végül az a dínócsontváz, amely nem talált vevőre a Christie,s e heti párizsi árverésén - jelentette be az aukciósház pénteki közleményében.
2008. április 18. péntek 16:37 - Hírextra

A mintegy 65 millió évvel ezelőtt élt Triceratops horridus csontvázát a gyűjtő 592.250 euróért (150,4 millió forint) vette meg.

A háromszarvú triceratopsz óriás, nagyfejű növényevő volt, amely egyike volt őshüllők kihalása előtt kifejlődött utolsó dinoszauruszfajtáknak. Leletei Észak-Amerikából kerültek elő, ahol főként a dús növényzetből táplálkozott.

A 7,5 méter hosszú, 70 százalékban eredeti dinoszauruszcsontváz nem érte el a szerdai árverésen az 500 ezer eurós kikiáltási árat.

A Christie,s szerint ezután potenciális vevők jelentkeztek, akik kölcsönös megegyezés alapján hajlandók voltak megvásárolni az őslényt, amire a francia árverési szabályozás szerint két hét áll a rendelkezésükre.

A természettudományi és bútorárverés forgalma összesen 3 millió euró volt - közölte a Christie,s.
A természettudományi gyűjtemény, amelynek egyik ékessége volt a triceratopsz, 2,1 millió euróért kelt el, 11 világrekorddal.

A rekorderek között volt egy kardfogú tigris foga, amely 68.250 euróért kelt el (több mint 17 millió forint) és egy mamutkoponya, ez utóbbiért 77050 eurót (19,5 millió forint) sem sajnáltak.

Egy éve a Christie,s párizsi aukciós házában egy 3,8 méter magas és 4,8 méter hosszú szibériai mamutcsontváz 260 ezer euróért (66 millió forint) kelt el. Az eladás nem volt túl népszerű a szakemberek körében, bár elismerték, hogy számos árverésen elkelt kövület segített a tudomány haladásával.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását