2024. április 28. - Valéria

Nem kérnek támogatást a pártoktól

A pilisszentkereszti Szlovák Kisebbségi Önkormányzat nem kért semmiféle anyagi támogatást a falu Szlovák Házában lévő iroda ügyében kialakult konfliktus megoldására - közölte a kisebbségi önkormányzat elnöke pénteken az MTI-vel.
2008. április 18. péntek 16:33 - Hírextra

Demjén Tamásné a szlovák médiában megjelent hírre reagált, amely szerint a Ján Slota vezette ultranacionalista Szlovák Nemzeti Párt kezdeményezésére Szlovákiában 746 ezer korona értékű önkéntes adomány gyűlt össze, ám ezt - a híradás szerint - Slotától a pilisszentkeresztiek nem fogadnák el. A valóságban az általa tett nyilatkozat - mondta az elnök - arra vonatkozott, hogy a pilisszentkereszti szlovákok politikai pártoktól nem vennének igénybe anyagi támogatást. Ezzel ugyanis egy politikai játszma részesévé válnának, amit mindenképpen szeretnének elkerülni - tette hozzá.

Az irodakérdés olyan helyi ügy, amelyet a falu vezetői - remélhetően - a maga hatáskörében meg tudnak oldani, úgy, hogy az mindenki számára megnyugtató legyen - mutatott rá az elnök.

Emlékeztetett: a Szlovákiai Határon túl Élő Szlovákok Hivatalától már korábban pályázati úton kapott támogatást a pilisszentkereszti szlovák közösség. Amennyiben szükség lenne az irodakérdésben valamilyen anyagi segítségre, úgy ezt az állami támogatást fogadnák szívesen a pilisszentkeresztiek - hívta fel rá a figyelmet Demjén Tamásné.

A pilisszentkereszti önkormányzat korábbi döntése értelmében a Szlovák Házból a szlovák
kisebbségi önkormányzat irodájának egy másik épületbe kellene költöznie. A képviselő-testület április elsején azután úgy határozott, hogy egyelőre nem kell kiköltöznie a Szlovák Házból a szlovák kisebbségi önkormányzat irodájának, április 30-ig megoldást találnak az intézmény elhelyezésére.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását