2024. május 5. - Györgyi

Csehov, Homérosz és Goldoni a BTF-en

Három klasszikus mű bemutatója és a világhírű Théatre Vidy-Lausanne társulat vendégjátéka szerepel a 27. Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) színházi programjában.
2007. március 5. hétfő 08:50 - Hírextra
Csehov, Homérosz és Goldoni egy-egy klasszikus műve látható a március 16-án kezdődő programsorozat keretében: a Cseresznyéskertet Alföldi Róbert, az Odüsszeiát Valló Péter, A karnevál utolsó éjszakája című darabot Zsámbéki Gábor rendezi.

Az idei BTF első színházi premierje március 17-én a Vígszínházban lesz: korábbi "anyaszínházához" nyolc év után tér vissza rendezőként Alföldi Róbert, aki a Csehov-művet Eszenyi Enikő főszereplésével állítja színpadra.

Valló Péter rendezésében március 21-én a Budapest Bábszínházban mutatják be az Odüsszeiát, az előadás Garaczi László színpadi Homérosz-adaptációja alapján készült. A Katona József Színház direktora, Zsámbéki Gábor A karnevál utolsó éjszakája című Goldoni-darabot rendezi, a premiert március 30-án tartják. A tragikomédia főbb szerepeiben Bezerédi Zoltán, Máthé Erzsi, Máté Gábor és Fullajtár Andrea látható.

Az idei fesztivál legkülönlegesebb színházi előadásának a világhírű svájci társulat, a Théatre Vidy-Lausanne vendégjátéka ígérkezik. Eraritjaritjaka - mondatok múzeuma című előadásukat Elias Canetti szövege alapján március 30-án a Művészetek Palotájában adják elő. A darab rendezője Heiner Goebbels.

A BTF keretében látható Novák Eszter rendezése is, amely Rejtő Jenő kevésbé ismert regénye, Az öldöklő tejcsarnok (avagy a néma írógép titka) című írás alapján készült. A darabot Kárpáti Péter író közreműködésével alkalmazták színpadra, a bemutató február végén volt a tatabányai Jászai Mari Színházban. Az előadást március 27-én, a Jövő Háza Teátrumban tekintheti meg a közönség.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását