2024. április 28. - Valéria

Audrey Tautou Budapestre látogatott

A 12. Francia Filmnapok keretében Magyarországra látogatott Audrey Tautou, aki Egyedül nem megy című új filmjének bemutatójára érkezett. A színésznő az alkotás producerével, Pierre Grünsteinnel együtt tartott sajtótájékoztatót pénteken Budapesten.
2008. április 18. péntek 16:05 - Hírextra
A Claude Berri által rendezett filmben Audrey Tautou egy anorexiás festőnőt alakít, aki az anyjával kialakult konfliktus miatt mindennel felhagy, és takarítónőnek áll. Egy fantáziadús szakács segítségével, ha zökkenők árán is, de a zárkózott Camille újra megszereti az életet.

Audrey Tautou, aki először jár Budapesten, a filmről azt hangsúlyozta, hogy eddigi filmszerepei közül leginkább Camille alakjával, az ő magányos és vad természetével tudott azonosulni. Ugyanakkor hozzátette, nincs sok közös tulajdonságuk.

Mint mondta, minden szerep előtt nyitott, "minden, ami új, amiből lehet tanulni". Kiemelte, hogy egy szerep elfogadásában vagy visszautasításában az befolyásolja, hogy örömmel játszaná-e el vagy sem, de - mint hozzátette - fontos számára az is, hogy megfeleljen a rendező elvárásainak.



Arra a kérdésre, hogyan tekintenek rá színésznőként a franciák, Audrey Tautou azt válaszolta, mindig új számára, ha híresnek nevezik. Hozzáfűzte azt is, hogy az élete nyugodt, Franciaországban tiszteletben tartják a magánéletet.

Pierre Grünstein Claude Berri alkotásáról szólva megjegyezte, hogy noha "borzasztó világban élünk", a film megnézése után van kedvünk egymással élni. Mint mondta, a produkcióban nem a helyszínen volt a hangsúly, hanem több generáció egymás mellett élése és ennek megjelenítése került a középpontba.

Felidézte, hogy már többször dolgozott magyar filmes szakemberekkel, úgy mint Badal Jánossal, aki Franciaországban Jean Badal néven vált híres operatőrré, vagy Jancsó Miklóssal. Arra a felvetésre, miért nem forgatnak Magyarországon francia munkákat, Pierre Grünstein azt válaszolta, a francia filmesek korábban többször forgattak Magyarországon, majd Csehországban, Bulgáriában, jelenleg pedig Romániában készítik produkcióikat. Megjegyezte: a külföldi forgatásnál elsősorban a helyszín és a gazdasági szempontok kerülnek előtérbe.

A Francia Filmnapok rendezvénysorozata nyolc vidéki városban már tart, Budapesten pedig április 17. és 20. között vetítik a mozgóképeket a Corvin Budapest Filmpalotában. Hat premierfilmet láthat a közönség idén: az Egyedül nem megy mellett Juliette Binoche új filmje, a Paris, az arab nyelvű Karamell, a Csak egy csók című romantikus vígjáték, a Lucky Luke - Irány a vadnyugat című szinkronizált rajzfilm és a Francois Ozon rendezte Angel kerül néhány vetítés erejéig a moziba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását