2024. április 25. - Márk

Vért adnak a sztrájkolók

Vért adnak a pénteki egész napos munkabeszüntetés alatt a BKV dolgozói annak érdekében, hogy a sztrájk ne okozzon zavart a vérellátásban - közölte Gulyás Attila, a sztrájkbizottság szóvivője.
2008. április 17. csütörtök 12:43 - Hírextra

A szóvivő csütörtökön az MTI-nek elmondta, a sajtóban megjelent hírek miatt döntöttek úgy, hogy a munkabeszüntetésben résztvevők között megszervezik a véradást.

"Ez több ezer embert érinthet a dolgozók közül" - tette hozzá.

Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) szerdai közleménye szerint az április 7-ei, hétfői félnapos BKV-sztrájk komoly kihatással volt az ország vérkészletére, ugyanis az erre a napra megszervezett, kiszállásos véradások a nehéz forgalmi helyzet miatt elmaradtak, így háromszáz egységgel kevesebb vért tudtak a szolgálat munkatársai begyűjteni.

Mint írták, a pénteki munkabeszüntetés következtében ismételten elmaradó kiszállások miatt kétszáz egységgel lesz kevesebb a vérmennyiség, amelynek hiánya már veszélyeztetheti a főváros betegellátását, ezért kérik, aki teheti, szombaton keresse fel a véradó állomásokat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását