2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Nem fogyatékosok a kopaszok

A kopaszság nem tekinthető testi fogyatékosságnak - mondta ki a glasgow-i munkaügyi bíróság, elvetve egy tanár keresetét. James Campbell nyugalmazott művészettörténet-tanár a skóciai Falkirk történelmi városának tanácsa ellen indított pert "fogyatékosság
2008. április 17. csütörtök 20:45 - Hírextra
Campbell a bíróság előtt előadta, hogy a csúfolódások miatt az iskolai folyosót is kerülte, amikor tanulók tartózkodtak ott, tanítás után pedig csak akkor távozott az intézményből, amikor az már teljesen kiürült.

Falkirk tanácsa azonban ellenkeresetében azzal érvelt, hogy a kopaszság nem tekinthető mentális vagy fizikai fogyatéknak, ezért a fogyatékkal élőkkel szembeni megkülönböztetést tiltó törvény sem vonatkozhat az adott esetre.

A glasgow-i törvényszék a tanácsnak adott igazat. Az eljáró bíró egyebek mellett azzal dobta vissza Campbell panaszát, hogy ha a kopaszságot fogyatéknak nyilvánítanák, akkor annak kellene tekinteni például a nagy orrot, a nagy füleket, vagy akár az átlagosnál alacsonyabb termetet is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását