2024. május 21. - Konstantin

Már nincs szabad taxi holnapra

Már nem vesznek fel előrendelést péntek reggelre a budapesti taxistársaságok a BKV egész napos sztrájkja következtében sokszorosára növekedett igények miatt, és már az autókölcsönzőknél is érzékelhető a kereslet erősödése.
2008. április 17. csütörtök 14:57 - Hírextra

A távirati iroda által megkeresett taxiscégek közül többen azt javasolták, napközben, az indulás előtt érdeklődjenek az utazók, hátha felszabadul egy-egy autó.

A legtöbb rendelés a hajnali négy és a délelőtt tíz óra közötti időszakra érkezett a taxistársaságokhoz, ekkorra már szinte lehetetlen szabad autót találni a városban.

Van olyan taxistársaság, amelynek hívásakor már az automata telefonközpont is azt közli, hogy a reggelre nem tudnak taxit biztosítani, más cégeket pedig az állandó foglaltjelzés miatt nem lehet elérni.

Volt olyan diszpécser is, aki azt javasolta az érdeklődőnek, hogy próbáljon saját, vagy kölcsönkért kocsival elindulni.

Budapesten több mint háromezer taxi működik, beleértve a különböző sofőrszolgálatok tevékenységét is; a személyszállítás engedélyköteles tevékenységnek minősül.

A távirati iroda megkeresett több autókölcsönző céget is; itt ugyancsak arról számoltak be, hogy jelentősen megnövekedett a rendelések száma, van ahol száz százalék közeli a foglaltság, és már csak a drágább, magasabb kategóriájú autók szabadok.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását