2024. május 7. - Gizella

BKV sztrájk - Mindenki vigyen magával még egy embert!

Összefogásra kéri a BKV-sztrájk idejére a budapesti autósokat és a tömegközlekedést használókat a fővárosi főjegyző. A főjegyző azt szeretné, ha az autósok felvennék a buszmegállókban várakozókat - derül ki a Főpolgármesteri Hivatal MTI-hez csütörtökön el
2008. április 17. csütörtök 20:16 - Hírextra
"Kérjük a sztrájk ideje alatt autóval közlekedőket, hogy amennyiben arra lehetőségük van, reggel hat és kilenc óra között az útirányukba eső BKV buszvégállomásoknál, illetve megállóhelyeken álljanak meg, és vegyék fel autójukba az ott várakozó embereket, hogy ezzel is segítsék a könnyebb eljutást a városba" - olvasható a közleményben. A főváros arra kéri az autósokat, hogy ne csak reggel, de délután is nyújtsanak segítséget.

Ennek érdekében mintegy harminc buszmegállóba behajthatnak az autósok annak érdekében, hogy az utasaik be-, illetve kiszálljanak. Az elképzelések szerint az autósok és az utasok számokkal jelezhetnék, hogy hova mennének, mindegyik buszmegállóhoz egy-egy szám tartozna. Így például a Moszkva térhez a 4-es, a Nyugati pályaudvarhoz a 13-as, az Örs vezér teréhez a 22-es - teszi hozzá a közlemény.

A Fővárosi Önkormányzat arra is kéri a budapestieket, hogy aki teheti, pénteken kerékpárral közlekedjen. A biciklisek a BKV-sztrájk idején ingyen parkolhatnak a Főpolgármesteri Hivatal Gerlóczy utcai udvarán - tette hozzá a közlemény.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását