2024. április 23. - Béla

A Jobbik segítő jobbját nyújtotta Scmittnek

Umberto Eco "Hogyan írjunk szakdolgozatot?" című könyvét vitte a Sándor-palotához a Jobbik ifjúsági tagozatának két vezetője pénteken, akik a köztársasági elnök doktori disszertációjának ügyében kirobbant plágiumgyanú kapcsán nyilvánítottak véleményt.
2012. január 13. péntek 16:55 - HírExtra
Megdöbbentek

Takács Krisztián az épület előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta, "megdöbbenéssel értesültek arról, hogy a köztársasági elnök doktori disszertációja nagy részét egy bolgár sportdiplomata művéből vette át."

További problémának nevezte, hogy a disszertáció az alapvető formai követelményeknek sem felel meg, mert az nem tartalmaz lábjegyzeteket. A fiatal politikus úgy összegzett, hogy az ügy napvilágra kerülése "óriási morális rombolást vitt végbe".

Tisztáznia kellene magát

Társa, Stummer János azzal folytatta, hogy ha a Scmitt Pál "felelős államférfinak tartja magát, akkor egy mérlegelés után vagy megteszi a megfelelő lépéseket vagy kiáll a nyilvánosság elé és tisztázza magát."

A Jobbik ifjúsági tagozatának vezetői szerint ha bebizonyosodik a plágium, akkor Schmitt Pál alkalmatlanná válik arra, hogy megmondja a fiataloknak, mit tegyenek az ország sorsának jobbra fordítása érdekében - mondta Stummer János.

A sajtótájékoztató végén a két politikus bemehetett a Sándor-palotába, ahol átvették tőlük a könyvet.
Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását