2024. április 26. - Ervin

Tanítási szünet a sztrájk miatt

Tanítási szünetet rendeltek el péntekre a fővárosi iskolák egy részében a BKV-sztrájk miatt; van olyan kerület, ahol egy önkormányzati iskolában sem lesz tanítás, de olyan is, amelynek minden oktatási intézményében beülnek a diákok az iskolapadba.
2008. április 17. csütörtök 20:08 - Hírextra
A Fővárosi Önkormányzathoz tartozó 133 iskola közül egyelőre húsz jelezte, hogy ott pénteken nem lesz tanítás - közölte - közölte az önkormányzat csütörtökön az MTI-vel.

Az egész kerületre kiterjedően tanítási szünetet rendelt el a VI. kerületi önkormányzat, amelynek intézményeiben csak ügyelet lesz, tanítás nem - tájékoztatta Szilágyi Erika sajtóreferens a távirati irodát. Felhívta a figyelmet arra, hogy a szünet csak az önkormányzat fenntartásában működő intézményeket érinti, s az oktatást egy szombati napon pótolják majd.

Tanítási szünet lesz az önkormányzathoz tartozó összes iskolában a VII. kerületben is. Devosa Gábor, oktatásért felelős alpolgármester az MTI-nek elmondta: több intézményben olyan mértékű lett volna a tanárok és a diákok hiányzása, hogy nem tudták volna megtartani az órákat, ezért tanítás nélküli munkanapot tartanak.

Nem lesz tanítás pénteken a helyi tájékoztatás szerint a XVII. kerületi önkormányzati iskolákban sem.

A II. kerületben négy helyen rendeltek el rendkívüli tanítási szünetet: a Fillér utcai iskolában, a Budenz József Általános Iskolában, a Csík Ferenc Általános Iskolában, továbbá a Szabó Lőrinc Általános Iskola és Gimnáziumban - közölte az önkormányzat.

A XI. és a XXI. kerületben a BKV több alvállalkozója is működtet járatokat, ezért itt minden iskolában lesz tanítás.

A XIV. kerületi önkormányzat oktatási és művelődési osztálya azt közölte, hogy a zuglói fenntartású intézmények közül csak a Teleki Blanka Gimnáziumban lesz tanítási szünet.

Minden önkormányzati iskolában tanítanak pénteken Angyalföldön (XIII.), Csepelen (XXI.), valamint a XVI. és a XVIII. kerületben.

Újpesten és Kőbányán egyelőre egy-egy iskola jelezte az önkormányzatnak, hogy tanítási szünetet rendelt el. Ambrus Balázs, az újpesti önkormányzat sajtóreferense arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a IV. kerületben a Károlyi István Gimnáziumban nem lesz tanítás. Kőbányán a Szent László Gimnáziumban rendeltek el tanítási szünetet - mondta a X. kerületi középiskola titkára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását