2021. szeptember 22. - Móric

Az iskolaigazgatók döntik el, hogy lesz-e tanítás

Minden iskolaigazgató mérlegelheti a közoktatásról szóló törvény alapján, hogy az irányítása alatt lévő iskolában a BKV-sztrájk napján megtarthatók-e a tanítási órák - közölte az oktatási tárca csütörtökön az MTI kérdésére.
2008. április 17. csütörtök 14:51 - Hírextra

Abban az esetben, ha a hiányzók és bejárók magas száma miatt az igazgató arra a következtetésre jut, hogy nem, a közoktatásról szóló törvény vonatkozó passzusa alapján rendkívüli tanítási szünetet rendelhet el. A rendkívüli tanítási szünet elrendelése nem mentesíti az iskolákat a közoktatásról szóló törvényben meghatározott kötelezettség alól: gondoskodniuk kell a tanulók felügyeletéről - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A sztrájk miatt kieső tanórákat oly módon kell pótolni, hogy a tanév rendjében meghatározott tanítási napok száma teljesüljön. Amennyiben nincs szükség tanítási szünet elrendelésére, a sztrájk miatt az iskolából távol maradó tanulók hiányzását igazolt hiányzásként kell elfogadni.

Ha a sztrájk miatt az iskola, óvoda, kollégium alkalmazottai nem, vagy csak késve érkeznek be a közoktatási intézménybe, a távolmaradást igazolt távolmaradásnak kell elfogadni. Tekintettel arra, hogy a közoktatásról szóló törvény értelmében a pedagógusok tanítási időkeretébe csak a ténylegesen teljesített tanítási, foglalkozási órák számíthatók be, a sztrájk napjára tervezett órákat teljesítésként nem lehet figyelembe venni.

A nevelési-oktatási intézmény vezetője ugyanakkor a fenntartó egyetértésével dönthet úgy is, hogy a sztrájk miatt kiesett tanítási (foglalkozási) órákkal az érintett pedagógusok már megállapított tanítási időkeretét csökkenti, így őket nem éri hátrány.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását