2024. április 29. - Péter

A vezetőedző májusban tesz vallomást

A doppingvétséget elkövető 11 görög súlyemelő után a válogatott volt vezetőedzőjének is megengedte a bíróság, hogy csak májusban tegyen vallomást a taláros testületnek.
2008. április 17. csütörtök 13:24 - Hírextra

Az illetékes fővárosi bíróság az után döntött úgy, hogy méltányolja Hrisztosz Jakovu kérését a halasztásra, és segítőjével, a volt súlyemelő Valeriosz Leonidisszel együtt május 5-én kell megjelennie tanúságtételre, miután csütörtökön mindkettőjüket meghallgatta a doppingügyben vizsgálódó görög ügyész.

Jakovut azonnal felfüggesztették tisztében, amikor április 4-én napvilágra került, hogy a március 7-én a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) emberei által rajtaütésszerűen elvégzett tesztvizsgálat, az úgynevezett A próba szerint a 14 kontrollnak alávetett válogatott emelő közül 11 pozitív eredményt produkált, jelesül anabolikus szteroidot fogyasztott. A 60 éves tréner szerdán benyújtotta lemondását, ám nyugdíjba vonulása sem mentheti meg a felelősségre vonástól.

Csütörtökön amúgy a válogatott mellett dolgozó edzői és orvosi csapat további hat tagját is meghallgatta Andreas Karaflos ügyész, de a zárt ajtók mögött elhangzottakról részletek nem ismertek. A vétkes súlyemelőknek május 2.-án kell megjelenniük a bíróság előtt.

Ami eddig tudott: Jakovu egy kínai táplálék-kiegészítőket gyártó céget tett felelőssé, mondván, hogy versenyzői a Sanghajban bejegyzett Auspure Biotechnology nevű vállalat hibájából produkáltak pozitív eredményt, mivel a kínai szállítmány tiltott összetevőket is tartalmazott, amiről viszont - a vezetőedző állítása szerint - ők nem tudtak. A görögök "doppingbukfence" után Athénba bocsánatkérő levelet küldő gyárat, amint azt kínai illetékesek bejelentették, időközben - hivatalosan ideiglenesen - bezárták. Jakovu helyzetét azonban nehezíti, hogy egy korábbi versenyzője, az 1988-as szöuli olimpián részt vett Hrisztosz Konsztantinidisz azzal vádolta meg, hogy annak idején - jelesül 1997-ben - doppingolásra akarta őt rávenni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását