2024. június 15. - Jolán, Vid

Domenech: az Anelka-ügyet csak a sajtó fújta fel

Raymond Domenech vasárnap nehezményezte, hogy a válogatott "belső életének" részletei kikerültek a sajtóba. A francia szövetségi kapitány szerint nem nevezhető összetűzésnek az, ami közte és Nicolas Anelka között történt. A csatár hazaküldését ugyanakkor "jó döntésnek" tartja, miután az nem akart elnézést kérni.
2010. június 20. vasárnap 19:13 - HírExtra
Domenench először szólalt meg azóta, hogy hazaküldték a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságról a vele tiszteletlenül, gorombán beszélő Nicolas Anelkát, a francia válogatott támadóját.

"Nem volt összetűzés" - mondta a szövetségi kapitány a TF1 francia kereskedelmi televíziónak a Dél-Afrikából közvetített Téléfoot című sportműsorában. Domenech gyakorlatilag védelmébe vette Anelkát és érthetőnek tartotta, ha egy-egy játékosa idegesen reagál az őt érő kritikára.
"Az emberek nem is tudják, mekkora a feszültség. Az öltözőben a szövetségi kapitány mond valamit egy játékosnak, aki már eleve nyomás alatt van. Ilyenkor vannak ideges pillanatok, elhangzanak bizonyos szavak. (Anelka) szélsőségesen reagált, nem éppen a legmegfelelőbb hangon, a vérmérséklete szerint. Ő mindig magában duzzog, de ennek nincs semmi jelentősége" - hangsúlyozta Domenech.

A szövetségi kapitány szerint az egész ügy "akkor vált fontossá, amikor egy újság címlapján megjelent. Előtte a belső életünk volt. A problémát én lerendeztem, vége volt, köztünk maradt ... Nem tudom elfogadni, sem megérteni, hogy címlapon írjanak egy belső eseményről. Ha megnyertük volna a mérkőzést, akkor is így hozták volna le az egészet? Ezt a kérdést kell feltenni?"

Anelka a L,Equipe című lap beszámolója szerint a mexikóiak elleni, csütörtöki mérkőzés szünetében ugrott neki Raymond Domenechnek. A szakvezető 0-0-s állásnál még nem akarta lecserélni őt, csupán taktikai utasításokat adott neki, amelyeket azonban a csatár kritizált. Ekkor Domenech azzal fenyegette meg, hogy ha nem tartja be, amit kért tőle, lecseréli, amire a játékos több fültanú előtt minősíthetetlen hangnemben reagált.

Domenech ugyanakkor úgy véli, hogy a Francia Labdarúgó Szövetség "jó döntést" hozott, amikor kizárta Anelkát a csapatból. A csatárnak a szakvezető ugyanis pénteken lehetőséget adott, hogy elnézését kérjen, ő viszont ezt nem akarta megtenni.

A francia kommentárok az ügy kapcsán arra hívták fel a figyelmet, hogy a Chelsea csatára mindig heves vérmérsékletéről volt ismert, és korábban a válogatott valamennyi szövetségi kapitányát élesen bírálta. Egy januári interjúban viszont arról beszélt, hogy Domenech-kel még soha nem került összetűzésbe, ő az egyetlen edző, akivel igazán szót tud érteni.

A Domenech-kel készült interjú közepén a riporterek és a szövetségi kapitány látható meglepetésére megjelent Franck Ribéry, és arról beszélt, hogy az ügy hatására a csapat teljesen szétesett.

"Franciaország szenved, én is szenvedek, őszintén megmondom ... mindenki tojik ránk az egész világon" - mondta könnyekkel küszködve a Bayern München játékosa.

A csapatkapitány Patrice Evra szombati nyilatkozatához hasonlóan Ribéry is "egy árulóról" beszélt, aki szerintük álinformációkat szivárogtatott ki az újságíróknak. "Egy áruló túl sokat beszélt. Megkönnyebbülés lesz megtudni, ki volt" - hangsúlyozta, majd elnézést kért "minden franciától azért, mert nem úgy sikerült a világbajnokság, ahogy azt szerették volna". Evra szombaton azt mondta: "A francia válogatott problémája nem Anelka, hanem a köztünk lévő áruló. El kell tüntetni ezt az árulót a csapatból".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását