2024. április 25. - Márk

Tömeges AIDS-tesztelés Ukrajnában

Ötven ukrajnai felsőoktatási intézmény diákjai körében végeznek szerdától több mint egy hónapon át ingyenes és névtelen AIDS-vizsgálatot.
2008. április 16. szerda 23:26 - Hírextra

Az AIDS elleni kampány elsősorban a leginkább fertőzött nagy egyetemi városokra - Kijevre, Dnyipropetrovszkra, Odesszára - terjed ki. Az akciót szervező Nemzetközi HIV/AIDS-szövetség ukrajnai szervezete (International HIV/AIDS Alliance in Ukraine) arra számít, hogy az elkövetkező öt hét során legalább 15 ezer diáknál sikerül elvégezni a HIV-vírust kimutató tesztet - jelentette szerdán az UNIAN hírügynökség.

A tömeges AIDS-vizsgálatot kísérő felvilágosító kampányba a szervezet további 100 ezer egyetemistát és főiskolást készül bevonni. Az Ukrajnában eddig példa nélkül álló kezdeményezést a szervezők mellett a Levi Strauss Alapítvány, az ukrán oktatási és egészségügyi tárca támogatja.

A közegészségügyi hatóságok szerint Ukrajnában a legtöbb HIV-fertőzött Kijevben és a délkeleti országrészben található, ahol becslések szerint az intravénás drogfogyasztóknak akár 90 százaléka is hordozhatja a vírust.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását