2024. április 29. - Péter

Olimpiai kulturális fesztivál Pekingben

Az eddigi legnagyobb, olimpiához kötődő kulturális fesztivált rendezik Pekingben. A három hónapig tartó rendezvénysorozatra közel háromszáz kínai és külföldi művészt és társulatot várnak.
2008. április 16. szerda 12:49 - Hírextra
"Úgy vélem, az olimpia történelmében az eddigi legváltozatosabb kulturális fesztivál kerül megrendezésre június 23 és szeptember 17 között" - mondta a pekingi olimpiai szervezőbizottság (BOCOG) kulturális eseményekért felelős vezetője, hozzátéve, hogy a fesztivál lehetőséget teremt a kínai és a világ kultúrájának egyesülésére."

A Pekingben fellépő külföldi művészek között olyan hírességek is lesznek, mint a brit Sarah Brightman, aki az 1992-es barcelonai olimpiai játékok himnuszát a Barátok mindörökké (Amigos Para Siempre) című dalt énekelte, valamint Salvatore Accardo olasz hegedűművész, az orosz nemzeti balett és a Riverdance ír táncszínház.

Pekingben 2003 óta nyaranta rendeznek olimpiai kulturális fesztivált, amelyen különböző sporteseményekkel, filmbemutatókkal, vetélkedőkkel valamint kiállításokkal szórakoztatják az érdeklődőket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását