2024. április 29. - Péter

Új intézkedési terv született

A futballmérkőzésekre összpontosító rendőrségi intézkedési terv született, amelyet a labdarúgó-szövetség nemrég kinevezett főtitkára már továbbított is az NB I-es kluboknak és az NB II-es Ferencváros vezetőinek - számolt be erről a szombati Magyar Nemzet.
2008. november 29. szombat 08:59 - Hírextra
A lap szerint a Bencze József országos rendőrfőkapitány által jegyzett novemberi utasítás a sportrendezvényeken előforduló közösségellenes megnyilvánulások megelőzése végett készült, hatálya kiterjed a rendőrség központi szervére, a megyei (fővárosi) rendőr-főkapitányságokra, a Készenléti Rendőrségre, a rendőrkapitányságokra.

A Nemzet szerint az utasításokból kiderül, hogy a kemény rendőri jelenlét és a hatósági intézkedések csak a nemzeti válogatott és az NB I-es labdarúgó-mérkőzéseknél várható, valamint a jelenleg NB II-ben lévő Ferencváros részvételével megtartott meccseken.

A hatóság a gúnyolódó rigmusok mellett a transzparenseket is cenzúrázni kívánja. Amennyiben mégis előfordulnának sértő drapériák, transzparensek és bekiabálások, úgy nemcsak rendőrök avatkoznának be, hanem a mérkőzéseket is félbeszakítják, vagy idő előtt lefújhatják azokat.

A rendőrség külön dokumentálócsoportokat is kialakít, amelyek mind a stadionokon belül, mind azokon kívül rögzítik a "közösségellenes magatartásokat". Az intézkedési terv egy értelmezhetetlen klubrendőri hálózatról is szót ejt - olvasható a Magyar Nemzetben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását