2024. április 19. - Emma

Lakos Imre kifogásolja, hogy nem tudott a BKV-vezér felmentéséről

Lakos Imre (SZDSZ), a Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési bizottságának elnöke sérelmezi: utólag, a sajtóból értesült arról, hogy az önkormányzat gazdasági bizottsága kedden felmentette posztjáról a BKV vezérigazgatóját - erről a szabaddemokrata politiku
2008. április 16. szerda 12:00 - Hírextra
Az elnök azt nem vitatja, hogy a gazdasági bizottság jogszerűen járt el. Azt azonban nehezményezi, hogy egy ilyen fajsúlyú kérdés előzetesen nem került a kormánypárti frakciók elé. Emlékeztetett: a korábbi hasonló jellegű problémák miatt az SZDSZ-frakciója határozatban nyilvánította ki, hogy felhatalmazása nélkül ilyen jelentős ügyekben nem szavazhatnak a gazdasági bizottság SZDSZ-es tagjai.

A politikus közölte, nem tartja elegendőnek azt, hogy hétfőn a Főpolgármesteri Kabinet egyetértett Antal Attila vezérigazgató közös megegyezéses távozásával. Annál is inkább, mivel a BKV vezérigazgatója nem egy egyszerű munkajogi kategória, hanem "fontos politikai jellegű kérdés". Ezért "én elvártam volna egy tájékoztatást arról, hogy mi fog történni a gazdasági bizottságban", különös tekintettel az SZDSZ-frakció határozatára" - jegyezte meg.

A frakció előzetes véleménynyilvánítását azért tartja különösen fontosnak Lakos Imre, mivel a Fővárosi Közgyűléstől, annak tehermentesítésére, számos jelentős hatáskört telepítettek a gazdasági bizottsághoz, például a cégvezetők kinevezését, felmentését is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását