2024. április 29. - Péter

Öt magyar egy kvótáért

Szerdán utazik el a svájci Martignybe, a szakág első olimpiai kvalifikációs selejtezőjére az ötfős magyar szabadfogású birkózó-válogatott, amelytől Gulyás István szövetségi kapitány legalább egy kvótát vár.
2008. április 16. szerda 11:56 - Hírextra
A péntektől vasárnapig tartó versenyen súlycsoportonként négy-négy ötkarikás helyet osztanak ki és minden kategóriában csak olyan nemzet indíthat sportolót, amely még nem szerzett korábban kvótát a tavalyi vb-n vagy az idei Eb-n.

A magyarok közül eddig a 74 kg-ban érdekelt Hatos Gábor biztosította pekingi részvételét. Gulyás István Martignyben a lehetséges hat helyett öt súlycsoportban indít versenyzőt, 55 kg-ban ugyanis a mezőny alapján a még junior és valójában 50 kg-os Szabó-Czibolya Gábornak nem lenne esélye.

Gulyás az MTI-nek elmondta, a kétszeres Eb-bronzérmes Wöller Gergőnek (60 kg), illetve a két rutinos birkózónak, Ritter Árpádnak (84) és Aubéli Ottónak (120) van a legnagyobb esélye az első négybe kerülni, de a két fiatal, Tőzsér Sándor (66) és Ligeti Dániel (96) is okozhat meglepetést.
"A felkészülést úgy alakítottuk ki, hogy a tamperei Eb és a rá két-két hétre következő selejtezők sorozatában egyre javuló teljesítményt nyújtsunk. Ezért abban bízom, hogy mindenki jobb produkcióval rukkol elő majd, mint Finnországban. Wöller Gergő annyiban kivétel, hogy ő már az Eb-n is nagyon jól birkózott, csak az elődöntőben kapott ki" - elemezte a helyzetet a tréner.

A szakvezető mindehhez hozzátette, hogy senkinek sem lesz könnyű dolga a versenyen.
"A mezőnyt elnézve, minden versenyzőnknek legalább egy, de akár két olyan birkózót is le kell győznie a kvótáért, aki nagy világversenyen volt már érmes. A komolyabb ellenfelek közül azonban senki sem verhetetlen, s a mi érmeseink, Wöller, Ritter és Aubéli is nyertek már a jobbak ellen is. Összességében legalább egy kvalifikációs helyet várok a csapattól, de ennél több is nyugodtan elképzelhető" - összegzett Gulyás István.

A viadal programja:
péntek:
55 kg, 66 kg (Tőzsér Sándor)
szombat:
60 kg (Wöller Gergő), 84 (Ritter Árpád), 96 (Ligeti Dániel)
vasárnap:
74 kg, 120 kg (Aubéli Ottó)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását