2024. május 18. - Erik, Alexandra

Közép-Európa-rali Romániában

Folyamatosan érkeznek az április 22. és 26. között Magyarországon és Romániában megrendezésre kerülő Közép-Európa-ralira a versenyzők. Szerdán a Veszprém melletti jutaspusztai, egykori lőtéren tesztelt az amerikai Robby Gordon.
2008. április 16. szerda 21:36 - Hírextra

A bombaerős Hummer terepjáróval versenyző pilóta tavaly a rendkívül előkelő nyolcadik helyen végzett összetettben a Dakaron, egy alkalommal futamgyőztes lett és több értékes helyezést is szerzett a világ legnagyobb tereprali versenyén.

"Jól sikerült a tesztelés, remek volt a pálya és nagyon bízom a jó szereplésben" - mondta Gordon, aki 2005-ben még Volkswagennel indult, ám akkor egy látványos bukást követően kiesett a versenyből. "Igazság szerint az első öt között szeretnék végezni, ám kis szerencsével, még előkelőbb pozíciót érhetek el."

A tengerentúli pilóta a tesztelés végén még azt is megengedte egy-két bátor újságíró kollégának, hogy egy-egy kör erejéig beüljenek az "anyósülésre". A Hummeren nincs ajtó, így már a beszállás is kisebb kalandnak számított, ugyanis egy ablaknak nevezett lyukon kellett bekúszni. Ám ami utána következett, az őrült száguldás a homokdűnéken, ugrató majd négy kerék a levegőben, az a halott sápadtan előadott beszámolók szerint nem mindennapi élmény volt. Vagyis nagy, embert próbáló kaland lesz a vasárnap rajtoló Közép-Európa-rali, amelyen 132 motor és quad, 97 autó, valamint 39 kamion vakmerő legénysége méri össze tudását.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását