2024. április 29. - Péter

Előre, a medve bőrére?

A spanyol Rafael Nadal már világelsőnek érezheti magát, miután bejutott az elődöntőbe a 2,615 millió dollár összdíjazású cincinnati keménypályás férfi tenisztornán, a Mestersorozat hetedik állomásán.
2008. augusztus 2. szombat 13:07 - Hírextra

Ha a Roland Garros és Wimbledon idei bajnoka elveszti következő meccsét, akkor augusztus 18-án lesz éllovas, ha beverekszi magát Novak Djokovicon keresztül a fináléba, akkor augusztus 11-én kezdődik az ő nevével az ATP világranglista, míg ha megnyeri a cincinnati tornát, akkor már hétfőtől ő a No. 1.

"Boldog vagyok, hogy rengeteg munka árán végre feljutok a csúcsra. Ahhoz viszont, hogy ott is maradjak, jól kell játszanom a pekingi olimpián és a US Openen, úgyhogy egyelőre nincs időm örülni" - nyilatkozta a 22 éves, 32 meccs óta veretlen mallorcai sztár, aki Carlos Moya és Juan Carlos Ferrero után a harmadik spanyolként állhat a rangsor tetején. A balkezes - de amúgy jobb kézzel író - Nadal lesz a számítógépes világranglista 35 évvel ezelőtti bevezetése óta a 24. éllovas. A második pozíciót 2005. július 25-én foglalta el, ennyi iedig még senki sem volt megszakítás nélkül trónkövetelő.

A svájci Roger Federer - aki csütörtökön kikapott a legjobb 16 között - 2004. február 2. óta rekordot jelentő négy és fél évig "uralkodott" a férfi teniszvilágban.

Eredmények, negyeddöntő:
----------------------------
Nadal (spanyol, 2.)-Lapentti (ecuadori) 7:6 (7-3), 6:1
Djokovic (szerb, 3.)-Gulbis (lett) 6:3, 6:4
Murray (brit, 8.)-Moya (spanyol) 2:6, 6:3, 6:1
Karlovic (horvát, 16.)-Kohlschreiber (német) 7:6 (8-6), 7:6 (7-3)

Az elődöntőben:
Nadal-Djokovic, Murray-Karlovic

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását