2024. április 26. - Ervin

Ízlett az orosz űrhajósoknak a koreai koszt

Elégedetten nyilatkozott a dél-koreai konyháról Szergej Volkov és Oleg Kononyenko orosz űrhajós: a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) Ji Szo Jeon dél-koreai űrhajósnő kínálta őket a finomságokkal, egyfajta premierként az űrhajózás történetében.
2008. április 16. szerda 17:20 - Hírextra
A kozmonauták az űrállomásról élő adásban nyilatkoztak a RIA Novosztyi hírügynökségnek gasztronómiai élményeikről.

Az első dél-koreai űrhajósnő csütörtökön érkezett az űrállomásra két orosz társával együtt egy Szojuz űrhajón, és több tipikus koreai fogás első űrváltozatát vitte magával. Volt köztük koreai fahéjas tea, tészta és kimcsi saláta is, összesen 12 ételfajta.

"Megkóstoltuk a koreai ételeket, kicsit csípősek voltak, de nagyon elégedettek voltunk" - mondta Oleg Kononyenko a közvetítés során.

Az ételeket egy dél-koreai intézet állította elő, majd tökéletesen steril csomagolásba zárta a fogásokat. Az űrhajósnő már a földön biztosította társait: "Olyan lesz a hús, mint egy étteremben."
Ji Szo Jeon egyébként 14 kísérletet hajt végre az ISS fedélzetén, világűrben, mielőtt április 19-én visszatérne a Földre, de az űrtörténelemben valószínűleg gasztronómiai bemutatója is emlékezetes lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását