2024. április 16. - Csongor

Fizet a bírót bíráló edző

A Magyar Labdarúgó szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága 200 ezer forint befizetésére kötelezte Csertői Aurélt, az NB II Nyugati csoportjában szereplő Haladás vezetőedzőjét.
2008. április 16. szerda 07:23 - Hírextra

A szövetség honlapja szerint a szakvezetőnek azért kell fizetnie, mert a március 30-i, Barcs elleni 1-1-es döntetlennel végződő mérkőzés után a sportnapilapban kritizálta a játékvezetőt és megkérdőjelezte a bajnokság tisztaságát.

Az indoklás szerint Csertői azt állította, nem mondott olyasmiket, amik a lapban megjelentek, nyilatkozata azonban még most is olvasható a szombathelyiek hivatalos honlapján.

A fegyelmi bizottság eljárást indított a szombati Nyíregyháza-Diósgyőr bajnokin történtekkel kapcsolatban. Döntés a következő ülésen várható.

A testület ismét vizsgálatot kezdett Németh Krisztián és Simon András Liverpoolba szerződése kapcsán korábbi klubjuk, az MTK Budapest ellen. A fővárosi klub nem egyezett meg az angolokkal arról, ki fizeti be az MLSZ részére az átigazolási díj 4 plusz egy százalékát, amit a szövetségi szabályzat kötelezően előír.

A kék-fehérek azzal érveltek, hogy a sporttörvény előírásai alapján erre nem kötelezhetőek. Az MLSZ fegyelmi bizottsága első fokon az MLSZ-nek adott igazat és hat pont levonását rendelte el, a másodfokon eljáró fellebbviteli bizottság azonban az MTK javára döntött.

Az MLSZ elnöksége legutóbbi ülésén a fellebbviteli testület döntését hatályon kívül helyezte és új elsőfokú fegyelmi eljárást rendelt el.

"A sporttörvény lehetőséget ad arra, hogy a sportági szövetség elnöksége egy másodfokú döntést egy alkalommal hatályon kívül helyezzen és új vizsgálatot indítson" - mondta az MTI-nek Kolláth György, alkotmányjogász. "Erre azért van szükség mert így akarják a jogalkotók elérni, hogy a vitás sportügyek ne kerüljenek civil bíróság elé, mert ott egy-egy per évekig is elhúzódhat és akkor a lezárásig nem lehetne például bajnokot hirdetni és ez rengeteg gonddal járna. Az viszont nagyon fontos, hogy az elnökség semmilyen nyomást nem gyakorolhat a bizottságokra, melyeknek a szövetség vezetésétől teljesen függetlenül kell működniük."

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását