2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Mindenki elégedett

Ivo Sanader horvát és Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnök is elégedetten nyilatkozott a két ország közös prezentációjáról az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának szerdai döntése előtt, amikor kiderül, hogy hol rendezik meg a 2012
2007. április 18. szerda 08:45 - Hírextra
A sajtótájékoztató az eredetileg tervezettnél negyedórával később kezdődött, mert az UEFA döntése értelmében mindhárom pályázónak ugyanakkor kellett kezdenie tájékoztatóját és az eredeti időpontban több újságíró még a Városháza előtt várt a bejutásra.

"Szeretnék köszönetet mondani a két ország miniszterelnökének a részvételért a mai prezentáción és a két országnak az elmúlt közel két év közös munkáért" - mondta Gyárfás Tamás, a kandidálást előkészítő magyar szervezőbizottság vezetője.

"Mindenki felsorakozott a pályázat mögé, ezért ha nem nyerünk, az egyedül a pályázati bizottság kudarca. Annyit tudunk és ezt az információt több forrásból is megerősítették, hogy az UEFA szakbizottsága a pályázati anyagunkat az első helyre sorolta, a mai prezentáció pedig úgy sikerült, ahogy előzetesen terveztük."

Ezután Gyurcsány Ferenc arról beszélt, hogy a pályázat több volt egy sportág rendezési törekvéseinél. "A pályázat nemzeti ügy mindkét ország számára. A két ország együtt és külön-külön összesen már ötödik alkalommal pályázik és semmi kétségem sincs afelől, hogy a legjobb anyagot készítettük el. Mindenki nagyon magas szinten végezte el saját munkáját, a két országnak számos előnyös adottsága van, a kormányok garanciát vállaltak a rendezési feltételek biztosítására, Európa szívében fekszünk, reméljük, ezek az érvek meggyőzik a döntéshozókat is."

Imre Mátyás, a magyar-horvát kandidálás médiamenedzsere a tájékoztató végén megerősítette az MTI-nek azt az értesülését, hogy csütörtök estére lefoglalták a budapesti Hilton Szálló báltermét, ahol a reménybeli siker megünneplését tervezik.

Az európai szövetség illetékes testülete szerdán titkos szavazással dönt a helyszínről, a végeredmény kihirdetésére nemzetközi sajtótájékoztatón kerül sor magyar idő szerint 11:30-kor. Magyarország és Horvátország mellett Olaszország önállóan, Lengyelország pedig Ukrajnával közösen indult harcba a rendezési jog elnyeréséért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását