2024. március 28. - Gedeon, Johanna

50 milliárdba került eddig a kormányválság

Varga Mihály szerint ötvenmilliárd forintjába került az országnak a kormányválság eddig – nyilatkozta a szerdai Magyar Hírlapnak a Fidesz alelnöke."A politikai válság miatt Magyarországon csak a bizonytalanság a biztos."
2008. április 16. szerda 09:01 - Hírextra
A volt pénzügyminiszter arra a kérdésre, hogy lehet-e számszerűsíteni a kormányválságot, azt felelte: "Ötvenmilliárd forinttal emelkedett az államadósság kamatterhe. Az elmúlt hetekben a forint is ingadozott, gyengült, ami a devizában eladósodott családokat és vállalkozásokat hozza nehéz helyzetbe. Mind az inflációs, mind a növekedési várakozások jelentős mértékben romlottak az elmúlt napokban."

Nem tudni, hogy az állam egyéb kötelezettségei – mint a PPP-s szerződésekkel épülő beruházások – mennyivel drágultak meg a kormányválság miatt. "Az a 200-250 milliárd forintos tétel is kiesett, amelyet a kormány 2009-től adóreformra szánt – mondta Varga Mihály. Bár a magasabb infláció növeli a költségvetés bevételét, a nyugdíjak indexálása a kiadást terheli meg. Nem is beszélve az elmaradt döntésekről, az elmaradt befektetésekről."

A Fidesz alelnöke szerint a helyzet a Meciar-kormány utáni szlovákiaihoz hasonlítható, és ebből hat-nyolc év leforgása alatt lehet csak kikeveredni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását