2024. április 29. - Péter

236-tal a YouTube-on

Nagy erővel keres a brit közlekedésrendészet egy motorost, aki a saját maga készítette filmfelvétel tanúsága szerint 236 kilométeres sebességgel mutatott be hajmeresztő szlalomot egy zsúfolt országúton.
2008. április 16. szerda 16:46 - Hírextra
A felvétel a YouTube videomegosztó portálon tűnt fel, és világosan ábrázolja, amint az őrült motoros járművének sebességmérője 147 mérföldet, vagyis 236 kilométert jelez, és a fordulatszámmérő mutatója is a skála széle felé tart.

A mutatvány helyszíne a Nyugat-Sussex grófságot átszelő A27-es országút volt, ahol 60 mérföldes - 97 kilométeres - sebességkorlátozás van érvényben.

A Honda CBR 600F típusú motorkerékpár tulajdonosa 21 kilométeren át terrorizálta a többi utazót; egy ízben csaknem kirepült az útról, amikor egy autós nem tudott elég gyorsan kitérni előle.
A területileg illetékes rendőrség közölte, hogy nagyon súlyos ügyként kezeli az esetet, és keresi az illetőt.

A YouTube időközben eltávolította portáljáról a nyolcperces felvételt.

Nagy-Britanniában Európa legszigorúbb sebességkorlátozásai vannak érvényben: autópályán is legfeljebb 70 mérföldes - 113 kilométeres - sebességgel lehet haladni, a városokban 30 mérföld, vagyis 48 kilométer a felső limit, de sok helyütt 20 mérföldes övezeteket is kialakítottak.

A korlátozásokat drákói szigorral be is tartatják. A brit országutak mentén sűrűn követik egymást a nem is rejtett, sőt kifejezetten rikító sárgára festett ellenőrző kamerák, és jelentősebb sebességtúllépésért könnyen bíróság előtt, minősített esetben akár fogházban is találhatja magát a vétkes, akkor is, ha nem okozott balesetet.

Az eddigi brit rekordot szintén egy motoros tartja. Daniel Nicks még 2000-ben 175 mérföldes, vagyis 281 kilométeres sebességgel hajtott bele egy rendőrségi kamera látómezejébe, amiért hat hetet töltött fogházban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását