2020. március 31. - Árpád

ORTT: csökkent a panaszok száma

Lényegesen csökkent az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) Panaszbizottságához benyújtott panaszok száma; az első negyedévben összesen 43 beadvány érkezett, és mindössze hat esetben adtak helyt azoknak - ismertette Fátyol Éva, a testület soros eln
2008. április 16. szerda 16:49 - Hírextra
Az MTI kérdésére elmondta, hogy az elmúlt év azonos időszakában 81 panaszt kaptak.
Bordás Vilmos, a testület múlt év végén leköszönt elnöke ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy a panaszok száma azért csökkent, mert az Alkotmánybíróság kivonta a hatáskörükből a nem kiegyensúlyozott tájékoztatás hiányát felvető "egyéb panaszokat", amelyek eddig rendre az ügyszám kétharmadát adták.

Fátyol Éva ismertetése szerint pártoktól összesen hét panaszt kaptak, de egyik sem a népszavazási kampánnyal összefüggésben érkezett. A kampánnyal kapcsolatos kérdéseket a megyei választási bizottságok, illetve az Országos Választási Bizottság bírálja el.

Fátyol Éva az esetek közül kiemelte, hogy a Tánczos Gábor-ügy kapcsán a Vas megyei bíróság elnöke bepanaszolta az összes elektronikus műsorszolgáltatót és az írott sajtót is, azonban elutasították a beadványát, mivel a műsorszolgáltatóhoz nem fordult panasszal. (A Vas Megyei Bíróság azért fordult az ORTT Panaszbizottságához, mert szerintük rosszhiszeműséget feltételez, hogy egyes sajtóorgánumok a Tánczosról szóló híradásokban megkérdőjelezik a bírósági eljárások tisztességét, a bizonyítékok értékelését).

Mint mondta, ez az ügy is jelzi, hogy a nézők továbbra sincsenek egészen tisztában azzal, hogy hogyan lehet a panaszbizottsághoz fordulni, "még egy jogász sem". Hozzátette: internetes oldalukon részletesen feltüntették a beadványozás menetét.

A soros elnök példaként említette, hogy legtöbbször azért kell elutasítaniuk a beadványokat, mert az azokat benyújtók nem tartják be a határidőket vagy nem fordulnak a műsorszolgáltatókhoz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását