2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Le kell állítani a Kőbánya-Kispest végállomás építéseit

Le kell állítani a Kőbánya-Kispest csomóponti gyalogos felüljáró bontási munkálatait, mivel a bíróság hatályon kívül helyezte a környezetvédelmi hatóság engedélyező határozatát, ezért a tervezett bevásárlóközpont építésével kapcsolatban új eljárást kell i
2008. április 15. kedd 17:53 - Hírextra
Az építési vállalkozó jogszerűen, a BKV hozzájárulásával folytatja a csomópont területén található, rossz állapotú gyalogos felüljáró elbontását - tudatta a közlekedési vállalat még hétfőn.

A Levegő Munkacsoport és a helyi lakosokat képviselő szervezetek még tavaly fordultak bírósághoz az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség határozata ellen, mely szerint az 53 ezer négyzetméter kereskedelmi szintterületű tervezett bevásárlóközpontnak "a környezetre jelentős hatása nem lesz" - derült ki a civil szervezet közleményéből.

A jelenlegi gyalogos felüljáró területe része lenne a bevásárlóközpontnak, ám a bírósági döntés értelmében addig itt sem lehet építkezni, amíg a környezetvédelmi határozat jogerőssé nem válik - állítja a Levegő munkacsoport.

A beruházó a hétvégén kezdte meg a munkálatokat, a gyalogos felüljáró elbontását. A civil szervezetek ez ellen tiltakoznak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását