2024. május 20. - Bernát, Felícia

Közösen ügyelnek

A Tisza-tavon vízből mentésre, közös ügyeletre és járőrözésre kötött együttműködési megállapodást a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság újabb két vízi mentő szakszolgálattal - jelentette be a kapitányság vezetője pénteken Szolnokon.
2008. április 18. péntek 14:54 - Hírextra

A rendőrség azért keresi a kapcsolatot a civil szférával, mert a növekvő feladatoknak igyekszik több együttműködés kialakításával is eleget tenni - mondta Busi László rendőr alezredes a dokumentum aláírása alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

Tájékoztatása szerint a vízirendészeti rendőrkapitányság illetékességi területén eddig négy vízi mentő szakszolgálattal volt a közös munkára megállapodásuk, Szegeden, Szolnokon és a Tisza-tavon.
Mint elmondta: a Tisza-tavon azért kellett bővíteni a szakszolgálatok számát, mert ott több természetvédelmi terület van, amelyeken a vízi mentésre is szigorú szabályok vonatkoznak. A szakszolgálatokkal szervezett közös szolgálatok és a folyamatos kapcsolattartás javítja a rendőri reagálás idejét, és szükség esetén az összehangolt mentési tevékenységet. Az együttműködés a rendőrségnek pénzébe nem kerül - jegyezte meg Busi László.

Vajk László, a Mentor vízi mentő egység vezetője arról beszélt, hogy közhasznú nonprofit társaságként működnek, azaz eltartják magukat. A szolgálatot teljesítők középfokú életmentő képesítéssel rendelkeznek, a bajba jutottaknak rögtön segítséget tudnak nyújtani, nem kell a mentőket megvárni.
A tiszai vízirendészeti kapitányság rendőreinek tavaly 61 alkalommal kellett vízből embert kimenteniük. Ebből 57 esetben sikerült megmenteniük a fürdőzés közben rosszul lett vagy megsebesült embereket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását