2024. április 27. - Zita

Kaput nyitottunk Lengyelország felé

Újabb lengyelországi kapcsolatot épített ki Sárospatak, miután szerdán a pataki képviselő-testület úgy határozott, hogy a több évszázados hagyományra alapozva ismét hivatalos "kaput nyit" egymásra és egymásnak a Bodrog-parti Athénnak nevezett Sárospatak é
2008. április 15. kedd 10:09 - Hírextra

A lengyel vendégek delegációját Adam Kmieck vezette. A szerződő felek szándéka szerint együttműködnek majd a kultúra, a sport és a gazdasági kapcsolatok területén is.

Házigazdaként Hörcsik Richárd, Sárospatak polgármestere (Fidesz) látta el kézjegyével az együttműködési megállapodást, és azonnal meginvitálta a jaslói járásban élő százezernyi polgárt, hogy a szíves vendéglátásról ismert Patakra látogassanak el a fürdőszezon kezdetén.

A termálfürdő, a történelmi látnivalók sokasága nyitott kapukkal várja a felüdülni és gyógyulni vágyókat. Adam Kmieck a lengyel fél részéről írta alá a dokumentumot, és kifejezte reményét, hogy a baráti kapcsolatok mellett mindkét fél megtalálja a gazdasági együttműködés lehetőségét is - írta a lap.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását