2024. május 14. - Bonifác

Bíróság dönt Tiszakóród kérdésében

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság végzése szerint július 6-án, vasárnap lesz az időközi polgármester-választás Tiszakóródon - közölte a bíróság sajtószóvivői feladatokat is ellátó elnökhelyettese kedden az MTI-vel.
2008. április 15. kedd 17:30 - Hírextra
A megyei bíróság a területi választási bizottság határozatát jóváhagyva hozott jogerős végzést a tiszakóródi időközi polgármester-választás időpontjának kitűzéséről - mondta Nyakó Zsuzsanna.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen a térségi közigazgatási hivatal kötelezte munkakörének átadására Gyulai Gáspárt, az eddigi polgármestert, miután a bíróság jogerősen pénzbüntetésre ítélte folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelésért, hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisításért, valamint folytatólagosan elkövetett jogosulatlan gazdasági előny szerzéséért.

A Debreceni Ítélőtábla elmarasztaló határozata még szeptember 12-én megszületett, a polgármester viszont a törvényi rendelkezés ellenére sem mondott le akkor tisztségéről, továbbra is ellátta feladatát.

Az önkormányzati vezetőnek kötelessége lett volna tájékoztatni a jogerős ítéletről a képviselő-testületet, de ezt nem tette meg, s ezt elmulasztotta a jegyző is. Végül a közigazgatási hivatal kötelezte hivatalának átadására a polgármestert, ami március 27-én történt meg.

A volt polgármester azzal érvelt - a törvényi rendelkezés szerint alaptalanul - hogy a cselekményét még 2001 és 2004 között követte el, s utána 2006-ban ismét újraválasztották.

A mostani bírósági ítélettel az időközi választás kiírásának időpontja is végérvényesen tisztázódott, július 6-án járulnak majd az urnákhoz és választanak polgármestert a tiszakóródiak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását