2024. május 5. - Györgyi

Több balesetet okoztak az ittas vezetők

Több mint 10 százalékkal csökkent a személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek száma Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az ittas vezetők által okozott balesetek száma azonban emelkedet.
2009. szeptember 21. hétfő 15:41 - HírExtra
Ittas vezetés miatt csak az elmúlt hétvégén 17 jogosítványt vettek el a rendőrök a megyében - közölte a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője.

Dobi Tamás elmondta: hét közlekedési baleset történt az elmúlt hétvégén, ezek közül három súlyos, míg négy könnyű sérülésekkel végződött. Példaként említette azt a balesetet, amely az M3-as autópályán történt a mezőkeresztesi csomópontnál: leszakadt egy jármű bal hátsó kereke. A személygépkocsi vezetője nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

A hétvégén két kerékpáros szenvedett balesetet a megye területén, mindkét biciklis ittas volt.

Az egyik esetben egy 49 éves miskolci férfi a 35-ös számú főúton kerékpárjával figyelmetlenül és ittasan akart bekapcsolódni a forgalomba, s az út közepére sodródott. Egy szabályosan közlekedő személygépkocsi a fékezés ellenére nekiütközött a biciklisnek, aki nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett. A másik biciklis szintén alkoholos befolyásoltság alatt hajtotta kétkerekűjét, amikor Cserépfaluról Bogácsra tartott. Kerekezés közben azonban elveszítette uralmát a járműve felett és elesett.

Dobi Tamás kitért arra, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az év első nyolc hónapjában 591 személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, míg a tavalyi év hasonló időszakában 672. Az ittas vezetők által okozott balesetek száma valamivel nőtt: tavaly 83 ilyen eset történt augusztus végéig, míg ez évben már 90-et tartanak nyilván.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

jenő
2009. szeptember 21. 16:38
Most láttam a tv2 híradójának előzetesét : a teljesen röhelyesítés alatt álló rendőrségünk ka sapkára szerelhető kamerát is . Na most csóri kisrendőr bemegy a retyóra pislantani , mi lesz a kamera felvételeivel ?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását