2024. április 19. - Emma

A jövő helyett a pillanat örömét kell kiélvezni

A pozitív gondolkodás nem mítosz, a múlt és a jövő helyett a pillanat örömét kell kiélvezni. A régi "jó" magyar negatív gondolkodást érdemes a kukába hajítani, ha szeretnénk életünket lefelé görbülő száj helyett mosolyogva leélni.
2008. április 15. kedd 21:20 - Hírextra
Stemler Mihály, mentálhigiénikus és addiktológus szerint csupán el kell dönteni, hogy szeretnénk-e így élni vagy annyira szeretünk szenvedni, hogy inkább nem mondunk le róla.

– A pozitív gondolkodás lényege, hogy amikor reggel felkelek, eldöntöm, hogy jó napom lesz. Hiába esik az eső, nem bosszankodom, mert tudok arra koncentrálni, hogy ettől jó lesz a földnek, a levegőnek, hiszen kisebb lesz a szmog. Ha a pozitív dolgokra gondolok, egyre jobb és jobb lesz a hangulatom – magyarázza Stemler Mihály.


A szakember szerint a pozitív gondolkodás nem egy mítosz, nem szabad a múltra és a jövőre figyelni, mindig a pillanat örömét kell kiélvezni. A pozitív gondolkodás rólunk szól, és akkor is gyakorolható, ha épp olyan események történnek az életünkben, amelyek rossz kedvre adnak okot. Egy betegség például figyelmeztető jel, hogy valamit másként kell tenni és felfogni.


Fontos, hogy minden nap tegyünk valami olyat, ami nekünk jó, amitől jobban érezzük magunkat. Ez lehet akár egy kávé elfogyasztása legkedvesebb barátunkkal, vagy számunkra kellemes, kikapcsolódást nyújtó zene hallgatása.


– A legtöbb ember úgy akar boldog lenni, hogy közben nem is tudja, mi az, ami igazán örömöt szerez neki. Ezt mindenkinek magának kell kitapasztalnia. A tréningeken meg szoktam kérdezni, hogy ki az az öt ember, akivel a legtöbb időt töltik, és ki az az öt, akiket a legjobban szeretnek. Ha a kettő nagyon eltér, akkor vagy a válasz volt helytelen, vagy rossz irányba halad az illető élete.


A gondolat, a szó és a cselekedet összefügg. Először fel kell mérnünk saját adottságainkat, hiszen ez mindennek a kiinduló pontja. Majd célokat kell meghatározni, és ha ezeket ki is mondjuk vagy leírjuk, akkor elérhetővé válik, hiszen látjuk őket. Aki céltalanul él, sohasem lesz boldog, mert nem is tudja, mi teszi boldoggá.


– Ahhoz, hogy a pozitív gondolkodást elérjük, fel kell hagynunk a panaszkodással! A panaszkodás ugyanis lecsökkenti a rezgésszámunkat, bevonzza a negatív energiákat, ezáltal megakadályozza a pozitív erők érvényesülését. És mindenképpen tegyük fel a kérdést, hogy foglalkozunk-e egyáltalán saját magunkkal?
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását