2024. április 20. - Tivadar

Sikeres brüsszeli látogatás

Az MSZP Gazdasági és Költségvetési Munkacsoportjának tizenöt parlamenti képviselőből álló delegációja 2008. április 9. és április 12. között, Mesterházy Attila, Kovács Tibor, Göndör István frakcióvezető-helyettesek, valamint Szabó Lajos és Podolák György
2008. április 14. hétfő 20:18 - Hírextra
A látogatás célja az Európai Parlament és az Európai Unió intézményeinek munkájával való megismerkedés, illetve a magyarországi helyzetről való tájékoztatás volt.

A delegáció a szokásos programnak megfelelően találkozott az MSZP EP magyar delegációjának tagjaival, akik beszámoltak a munkacsoportnak brüsszeli munkájukról és az előttük álló kiemelt feladatokról.

A delegáció Kiss Tibor és Vargha Ágnes nagykövetektől, valamint az Állandó Képviselet illetékes szakdiplomatáitól kapott tájékoztatást a Képviselet munkájáról, a Tanácsban folyó egyeztetés részletkérdéseiről.

A képviselők brüsszeli látogatásuk során találkoztak Joaquin Almunia pénzügyi, Andris Piebalgs energiaügyi, illetve Kovács László vám- és adóügyekért felelős biztosokkal.

Ezen felül a delegációt fogadta Siim Kallas, az Európai Bizottság alelnöke, valamint Hans-Gert Pöttering, az Európai Parlament elnöke.

A Joaquin Almunia pénzügyi biztossal folytatott találkozón - melyen részt vett Veres János pénzügyminiszter is, - a magyar konvergencia-program helyzetének értékelésére, illetve a további feladatok megbeszélésre került sor. Joaquin Almunia ismételten értékelte a konvergencia-program teljesítése terén tett előrelépéseinket, míg a magyar delegáció beszámolt az egyensúly elérése érdekében tett eddigi lépéseinkről és jövőbeni terveinkről. A látogatás konklúziójaként Almunia megerősítette, hogy kiemelt figyelemmel kíséri a magyarországi helyzetet, és megértéssel fogadja a belpolitikával kapcsolatos, illetve a nemzetközi helyzetből adódó inflációs és gazdasági növekedési problémáinkat, de számára a látogatás legfontosabb üzenete, hogy hazánk továbbra is elkötelezett, és mindent megtesz a konvergencia-program sikeréért.

Andris Piebalgs energiaügyi biztossal a magyar parlamenti delegáció, az EP Visegrádi Fórumának keretén belül találkozott. Így betekintést nyerhettek abba, hogyan birkózik meg az Európai Unió energiapolitikája az ellátásbiztonság, a versenyképesség és a klímaváltozás kihívásaival. Ezen felül a munkacsoport tagjai személyesen is meggyőződhettek róla, hogy - egyéb állításokkal ellentétben - az EU és Piebalgs biztos is fontosnak és hasznosnak tartja a Déli Áramlatot, mint az energiaellátás diverzifikálásának egyik eszközét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását