2024. április 26. - Ervin

Orbán részt vesz a Washington-díj átadásán

Orbán Viktor vendégként vesz részt szerdán a George Washington-díj átadásán New Yorkban, de nem szólal fel a Hotel Waldorf-Astoriában rendezendő vacsorán - tájékoztatta a Független Hírügynökséget hétfőn Molnár Ágoston, a díjat odaítélő American Hungarian
2007. november 13. kedd 09:31 - Hírextra
Kedden kezdődik Orbán Viktor hivatalos washingtoni programja, noha már szombat óta az amerikai fővárosban tartózkodik a volt miniszterelnök. Dán Károly, Dán Károly, a Fidesz-elnök programjának szervezője szerint még függőben van a találkozó a Nemzetbiztonsági Tanács Európai Ügyekért felelős igazgatójával, Judy Ansleyvel, a külügyminisztérium helyettes államtitkárával, Dan Frieddel és Paula Dobrianskival, akárcsak Tom Lantossal, a Kongresszus külügyi bizottságának elnökével és Richard Lugarral, a szenátus külügyi bizottságának vezetőjével.

Az már biztos, hogy Orbán Viktor szerdán este részt vesz az American Hungarian Foundation rendezvényén, a George Washington-díj átadásán, a New York-i Hotel Waldorf-Astoriában, de a rendezvényen nem szólal fel. A vacsora egyik fővédnöke George Pataki lesz, de ő nem vesz részt az eseményen.

A George Washington-díj az amerikai magyarság legnagyobb jelentőségű rendezvénye, amelyen képviseltetik magukat a legjelentősebb amerikai magyar szervezetek, de Orbán Viktor és az amerikai magyar vezetők formális találkozót nem tartanak.

Az American Hungarian Foundationt magyar származású egyetemi tanárok és egyesületi vezetők alapították 1955-ben, abból a célból, hogy a magyar kulturális hagyományokat ápolja és népszerűsítse az Amerikai Egyesült Államokban. Az első George Washington-díjat Kármán Tódor és Neumann János (poszthumusz) kapta 1961-ben.

A díjat idén Péterffy Tamás számítógépes programozónak, a New York-i tőzsdén jelentős sikereket elért üzletembernek, és Barry Farbernek, az egyik legismertebb amerikai rádióriporternek adják át a szokásos ünnepi vacsora keretében.

Péterffy Tamás 1944-ben született Budapesten. A New York University-n folytatta tanulmányait, ez idő alatt számítógépes programozóként dolgozott, 1969-ben lett a Mocatta Metals, Inc. Alelnöke, ahol megalkotta a tőzsdei kereskedés számítógépes rendszerét, amely az egész világon forradalmasította a tőzsdepiacot.

Barry Farber 1956-ban az osztrák határról tudósított, először ott, majd később Amerikában segítette a menekülteket, Észak-Karolinában önkéntesnek jelentkezett abba a táborba, ahol az 56-os magyarokat fogadták. New Yorkban alapítója és elnöke lett egy nyelvi klubnak, ahol Farber magyarul is megtanult.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását