2024. március 29. - Auguszta

Maurice Greene mellett kiáll az IAAF

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) kiáll Maurice Greene olimpiai és világbajnok amerikai sprinter mellett, aki a The New York Times szombati számában közölt cikk után keveredett doppinggyanúba.
2008. április 14. hétfő 16:48 - Hírextra
A lap anyagában egy szövetségi nyomozás egyik tanújára hivatkozik, aki állítása szerint rendszeresen tiltott teljesítményfokozó szerekkel látta el Trevor Graham versenyzőit, többek között Maurice Greene-t és Marion Jonest is. Az újság szerint a tanút Angel Guillermo Herediának hívják és összesen 12 olimpiai érmesre tett terhelő vallomást.

"Semmi új nincs ebben a cikkben, már hallottunk Herediáról és vádjairól négy éve is. Biztosak vagyunk Maurice ártatlanságában és semmi okunk sincs, hogy eljárást kezdeményezzünk ellene" - nyilatkozta Nick Davies, az IAAF szóvivője. "Az azért mindenképpen elgondolkodtató, hogy az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) soha nem foglalkozott ezzel az üggyel, pedig ott igazán kíváncsi emberek dolgoznak."

A kétszeres olimpiai és ötszörös világbajnoki aranyérmes vágtázó, aki évekig tartotta a 100 méteres síkfutás világrekordját, szintén tagadta a vádakat.

"Nagyon rossz helyzetbe kerültem, hiszen olyan dolgokat állítanak rólam, melyek nem igazak, nagyon sajnálom" - nyilatkozta hétfőn egy angol újságnak Greene, aki jelenleg az IAAF jószolgálati nagykövete.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását