2024. április 25. - Márk

Platini: stadion nélkül nem lesz új Eb

Súlyos figyelmeztetésben részesítette a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság társrendezőit, Lengyelországot és Ukrajnát Michel Platini, az európai szövetség (UEFA) elnöke.
2008. június 28. szombat 21:26 - Hírextra
A francia sportvezető egyúttal leszögezte, nem akarják elvenni a tornát a két kelet-európai országtól, mindent megtesznek azért, hogy képesek legyenek megrendezni azt, de ehhez - mint mondta - stadionok kellenek. A létesítmények megépítésére vonatkozóan ugyanakkor nem fogalmazott meg határidőt, ami viszont biztos, hogy Platini vezeti majd azt a 12 főből álló szemlebizottságot, amely jövő héten látogat el a két rendező országba, hogy megvizsgálják, hol is tartanak az előkészületek.

"Nincsen B-tervünk. Tiszteletben tartjuk azon döntésünket, hogy négy év múlva Lengyelországba és Ukrajnába látogat az európai futballelit. Ha nem lesz stadion a két fővárosban, akkor nem lesz torna" - mondta Platini.

A UEFA már januárban a végrehajtó bizottság ülése után figyelmeztette a két országot, hogy kezdjék el a stadionok építését és az infrastruktúra fejlesztését, ami magában foglalja a repülőtér és a vonathálózat modernizálását, továbbá új szállodák építését. Platini szerint végleges döntés a végrehajtó bizottság szeptember 25-26-i ülésén várható.

Az UEFA tavaly áprilisban adta a rendezési jogot a lengyel-ukrán pályázatnak a magyar-horvát és az olasz kandidálással szemben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását