2024. május 2. - Zsigmond

Lezárják a siófoki zsilipet

A Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság hétfőn estig teljesen lezárja a siófoki zsilipet most, hogy a Balaton átlagos vízállása 112 cm - tájékoztatta az igazgatóság vezetője, Csonki István hétfőn az MTI-t.
2008. április 14. hétfő 18:16 - Hírextra
Az igazgatóság döntésének értelmében március 31-től vált indokolttá a szinten tartó vízeresztés a Balatonnál, mivel a vízállás öt centiméterrel meghaladta az ilyenkor engedélyezett maximális 110 centiméteres szintet. A vízszint ekkor érte el azt a határt, amelyen belül a Balatonban még biztonságosan tározható a víztömeg. E vízmagasság felett, például egy erős északi szél esetén a déli part egyes településein már kiönthet a víz.

A szakemberek óvatosak a vízeresztéssel, mert az elmúlt évben a 80 éves átlaghoz képest kevés csapadék esett, továbbá a meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a következő hónapokban átlag alatti mennyiségű csapadék várható. Hétfőn befejezik a Balaton tavaszi vízeresztését. A teljes zárás előtt a Kiliti duzzasztó segítségével feltöltik a Sió siófoki belterületi szakaszát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását