2024. április 30. - Katalin, Kitti

Kevesebb sör lesz a felmelegedés miatt?

A globális felmelegedés egyik súlyos következménye lehet, hogy kevesebb lesz a sör, mivel jelentősen csökken a serfőző iparban felhasználható árpafajták száma - hangzott el a minap egy Új-Zélandon tartott serfőző-konferencián.
2008. április 14. hétfő 10:02 - Hírextra

Emellett a felmelegedés okozta vízhiány a gabona minőségének romlását okozza, vagyis sok bár kínálatából idővel egyszerűen eltűnik a sör, ahol azonban mégis lesz, ott jóval drágábban árulják majd, mint manapság.

Az Orosz Tudományos Akadémia Genetikai Intézetének munkatársa ezzel kapcsolatban sietett megnyugtatni a kedélyeket. Kifejtette: a klímaváltozás valóban hiányt okozhat a minőségi árpából, és az egyre gyakoribb aszályok miatt megnő a magvak fehérjetartalma, ami kedvezőtlen hatással van a sör minőségére.

De a helyzet nem katasztrofális, először is mivel a Földön számos klímaövezet létezik, és az árpatermelést át lehet telepíteni hűvösebb vidékekre, másodszor pedig nemesíteni is lehet az új körülményeknek és a serfőzők igényeinek egyaránt megfelelő fajtákat.

Talán nem kell tehát nélkülözni a folyékony kenyeret épp a felmelegedésben, amikor a legnagyobb szükség lenne rá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását