2024. április 29. - Péter

Fodor kitüntetést adott át

A Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztje kitüntetést vette át Marin Skenderovic, a Horvát Idegenforgalmi Szövetség budapesti képviselője hétfőn Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi minisztertől.
2008. április 14. hétfő 18:36 - Hírextra
A turisztikai szakember az elismerést március 15. alkalmából kapta, de - mint elmondta az MTI-nek - Fodor Gábor régi jó barátja, és a miniszter ragaszkodott ahhoz, hogy ő adja át neki a magas állami kitüntetést.

Az indoklás szerint Marin Skenderovic sokat tett a horvát-magyar kapcsolatok erősítéséért, különösen az idegenforgalom fejlesztéséért a két ország között.

Marin Skenderovic 1996 óta dolgozik Magyarországon, érkezése után egy évvel, 1997. október 1-jén nyitották Budapesten a horvát turisztikai képviseletet, amelynek ő lett a vezetője. 1995-ben csak 35 ezer magyar turista kereste föl Horvátországot, 2005-ben - a rekordévben - 450 ezer magyar nyaralt a tengerparton. Ez a szám valamelyest csökkent az utóbbi két évben, ez a magyar gazdasági helyzettel hozható összefüggésbe - mondta a képviselő.

Marin Skenderovic nevéhez fűződik, hogy a közszolgálati Magyar Televízió Híradójának munkatársai 2007 nyarán két hónapon át a helyszínről, az Adriai-tenger különböző üdülőhelyeiről tájékoztatták a magyar turistákat a legfontosabb tudnivalókról: autópályákról, díjakról, árfolyamokról, búvárkodásról, fesztiválokról, időjárásról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását