2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Közös javaslatok

Három változatban is benyújtotta az Országgyűlésnek az SZDSZ és az MDF közös javaslatát, amely parlamenti képviselők választásáról szóló törvényt módosítaná, a kisebb parlament érdekében.
2009. március 4. szerda 15:40 - HírExtra
A szabaddemokrata Magyar Bálint és Világosi Gábor, valamint az MDF-es Csapody Miklós és Karsai Péter által benyújtott javaslat három változatának közös eleme a 200 fős Országgyűlés és az egyfordulós választás. Így lerövidítenék a kampányidőszakot, és csökkentenék az erre fordított költségeket. A parlamentbe bejutás küszöbe - mindegyik változat szerint - öt százalék maradna.

Mint a benyújtott javaslat indoklásában olvasható, "mindegyik változat arányosabb képviseletet tesz lehetővé, mint a jelenlegi rendszer".

A javaslatot jegyző politikusok a három változatot azzal indokolják, hogy ezzel is jelezni kívánták: számukra minden megoldás elfogadható, amely a képviselők számának csökkentéséhez, az arányos képviseleti rendszer érvényesítéshez és költségkímélő megoldáshoz vezet.

A javaslatok egyike megtartaná az egyéni és listás rendszert, a másikban csak országos pártlista alapján jutnának képviselők az Országgyűlésbe, a harmadik pedig bevezetné a regionális listák rendszerét.
Forrás: InfóRádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását