2024. május 3. - Tímea, Irma

Öt olimpiai kvóta bokszolóinknál

Balzsay Károly szövetségi kapitány elégedett a magyar ökölvívó-válogatott öt olimpiai kvótájával, amiből Bedák Pál révén egyet szerzett a csapat az athéni utolsó kvalifikációs tornán.
2008. április 13. vasárnap 12:24 - Hírextra
"Az öt pekingi kvalifikáció nagyszerű eredmény. A kvótaszerző viadalokat megelőzően, a tavalyi világbajnokság előtt azt hiszem mindenki boldogan elfogadta volna ezt a számot, most mégis egy picit bosszankodok, mert több is lehetett volna" - kezdte értékelését a szakvezető. "Bedák Palival szemben tulajdonképpen elvárás volt a döntő. Ebből a mezőnyből ő egyértelműen kiemelkedett és noha érezni lehetett rajta, hogy nagyon nyomja a tét, mindkét meccsét megoldotta."
A görög fővárosba két pekingi hely begyűjtésének reményével érkezett a hétfős gárda, amelyből többeknek nem a mutatott teljesítményén múlt a siker.

"A február végi olaszországi selejtezőhöz hasonlóan megint Szili István (75 kg) járt pórul, akit nagyon sajnálok. Rosetóban a bronzmérkőzését pontozták el, most pedig egészen kirívó csalás áldozata lett. Különösen az fáj, hogy egyes emberek nincsenek tekintettel arra, hogy a versenyzők hosszú éveket áldoznak azért, hogy olimpián szerepelhessenek" - mondta Balzsay a kőszegiek középsúlyú bokszolójáról, aki a hazai Georgiosz Gazisztól - a görög szövetség elnökének fiától - kapott ki erősen vitatható körülmények között a nyolcaddöntőben. "Ezen a versenyen egyébként is sokkal rosszabb volt pontozás, mint egy hónapja Olaszországban. Azt lehetett érezni, hogy bizonyos öklözők szabad utat kaptak és cél volt, hogy minél több nemzet képviselője kijusson Pekingbe."

Szili mellett a szupernehézsúlyú Kurtucz Csaba is nagyon peches volt Athénban. Ő 2-1-es vezetésénél szenvedett súlyos térdsérülést az izraeli Juszef Abed Elgani ellen a negyeddöntőben. A nyíregyházi színekben versenyző Kurtucz keresztszalag-szakadást szenvedett és a porc is beszakadt a térdében, ezért csütörtökön Budapestre szállították, ahol a Sportkórházban megműtötték.

"Összességében elégedett vagyok, még ha volt, akitől jobb eredményre is számítottam. Darmos József (91 kg) ugyanakkor két mérkőzést nyert, míg Mihály János (57) egyet. Bacskai Balázs most bokszolt először komoly tornán a 69 kilóban és attól a francia versenyzőtől kapott ki a legjobb 16 között, aki végül simán nyert itt. Oltványi Dávid (54) ezúttal nagyon tompa volt" - vette sorra versenyzőit Balzsay.

Magyarországot, így Bedák, Kalucza Norbert (51 kg), Varga Miklós (60), Káté Gyula (64) és Szellő Imre képviseli majd a nyári játékokon. Az öt megszerzett kvóta értékét pedig kiválóan mutatja, hogy Európából csupán öt ország, Oroszország (11), Franciaország (9), Ukrajna (8), Nagy-Britannia (7) és Olaszország (6) indíthat majd több ökölvívót Pekingben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását