2024. május 9. - Gergely

Bokszbírókat "pontozhat le" az AIBA

A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) kész változtatni a pekingi olimpián közreműködő pontozóbírói csapatának összetételén. Ezt az AIBA tajvani elnöke, Vu Csing-kuo (Wu Ching-Kuo) közölte, ekként reagálva az orosz szövetség panaszára.
2008. augusztus 16. szombat 10:16 - Hírextra
Az oroszok az után fordultak az AIBA első emberéhez, hogy sérelmesnek találták két bokszolójuk kiesését, a pontozókat okolva David Ajrapetjan és Iszlam Timurzijev idő előtti - és moszkvai megítélés szerint jogtalan - búcsúja miatt.

Az orosz és a nemzetközi szövetség vezetői Pekingben tartottak különtalálkozót, ami után az ITAR-TASZSZ úgy fogalmazott, hogy az AIBA "elfogadta az oroszok kívánságát". Vagyis az AIBA akár arra is kész, hogy néhány, a tárgyilagos ítélkezéstől "idegenkedő" bírót kizárjon a pekingi olimpiáról.

Ilyesfajta sikeres magyar panaszról nincs hír, pedig pekingi hírek szerint az elfogult bíráskodásnak is volt némi szerepe abban, hogy az öt magyar bokszoló közül négy már kiesett. A legalábbis furcsának nevezhető pontozást elsősorban Káté Gyula (64 kg) és Bedák Pál (48 kg) kárhoztathatja.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását