2023. június 3. - Klotild

Veszedelmes viszonyok

Újabb premierre készül a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház, a társulat április 19-én a Krúdy Gyula Kamaraszínpadon Choderlos de Laclos Veszedelmes viszonyok című tragédiáját mutatja be.
2008. április 12. szombat 10:21 - Hírextra

Magyar Krisztina, a szabolcsi teátrum sajtóreferense az MTI-nek elmondta: a maga korában botrányos, ám azóta klasszikussá vált mű újabb feldolgozását Koltai M. Gábor rendezi.

A darab szerepeit Horváth László Attila, Szabó Márta, Losonczi Katalin, Fridrik Noémi, Illyés Ákos és Horváth Réka alakítja.

Choderlos de Laclos művéből több nagysikerű feldolgozás készült világszerte, a legemlékezetesebb darabban, az ötvenes években Gérard Philippe játszotta a főszerepet. Olyan elismert rendezők is színpadra állították a darabot, mint Stephen Frears vagy Milos Forman.

A sajtóreferens szerint az eredetileg levélformában íródott regény nyíregyházi színpadi változata ugyancsak nagy közönség- és szakmai sikert ígér. A darabban játszó színészek érzékletes stílusban, szenvedéllyel formálják meg a férfi és a nő jellegzetes viszonyát, hol fájdalmas, hol gyönyörteli, hol játékos, hol manipulatív, hol bensőséges, hol kegyetlen, hol pedig halálos ábrázolásban láttatják a kimeríthetetlen változatú párkapcsolatot - tette hozzá Magyar Krisztina.

A Veszedelmes viszonyok című darab áprilisban még négyszer, 21-én, 26-án, 28-án és 29-én este szerepel a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház programjában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását