2024. április 25. - Márk

Atomtámadás után

Egy atomtámadás sújtotta városban játszódik Dennis Kelly After The End című darabja, amelyet hétfőn mutat be a budapesti Merlin Nemzetközi Színház angol nyelven - közölte az MTI-vel Számel Judit, a teátrum kommunikációs munkatársa.
2008. április 12. szombat 10:14 - Hírextra
A "bombajó bunkernapló" alcímmel színre kerülő darab egy atomtámadástól sújtott városban játszódik. "Luise és Mark régóta ismerik egymást. Egy társaságba járnak, talán volt is közöttük valamiféle vonzódás, de Luise most mással jár. Illetve járt. Egy nap ugyanis terroristák bombát dobnak a városra, ahol élnek. A támadás után égő roncsok, kétségbeesett, sérült emberek botorkálnak az utcákon. A véletlennek köszönhetően azonban Mark egy olyan házban lakik, aminek udvarába az előző lakó atombunkert épített... Luise pedig itt tér magához... " - írják az előadásról az alkotók.

A két fiatal élete ezután a bunker szűk terében játszódik. Luise és Mark először terveket szőnek a következő hetekre, igyekeznek megismerni egymást, és jól eltölteni az időt, de a kényszerű összezártságot lassan egyre nyomasztóbbnak érzik, és a helyzet egyre elviselhetetlenebbé válik.

Dennis Kelly nehezen meghatározható műfajú darabjában a romantikus komédia, a pszichotriller és a krimi elemei keverednek egymással, az utolsó dramaturgiai csavarig izgalomban tartva a nézőt.

A darab rendezője, egyben a Merlin Színház igazgatója, Magács László elmondta: Dennis Kelly művét három éve látta egy edinburgh-i fesztiválon, és már akkor megszületett az ötlet, hogy a darabot elhozza Budapestre is.

A rendező a színészválasztásról szólva hozzátette, a teátrum brit ügynökségek segítségével keresi meg az angol nyelvű előadások szereplőit, de gyakran ő maga is kiutazik egy-egy castingra. Az After the Endben játszó két színész a premieren debütál Magyarországon: a férfi főszereplő a londoni West Endről érkező Dan Gingel lesz, Luise-t Madeleine Joseph alakítja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását