2024. április 27. - Zita

Harmincnegyedszer táncolnak

Harmincnegyedik alkalommal rendezték meg szombaton a Nemzetközi Formációs Táncfesztivált és Magyar Bajnokságot Miskolcon, a városi sportcsarnokban; a rendezvényen estig ropják a versenyzők a közönség nagy örömére.
2008. április 12. szombat 20:07 - Hírextra

Gyors egymásutánban, látványos és színvonalas táncprodukciók váltják egymást a miskolci sportközpont parkettjén, ahol minden évben több száz versenyző mutatja be produkcióját. Az eseményről Tánczos Tamás főszervező, a miskolci Ifjúsági és Szabadidő Ház igazgatója számolt be a távirati irodának. Mint mondta, az Ifjúsági és Szabadidő Ház 34. éve rendezi meg a fesztivált. Idén 25 produkció nevezett a meghirdetett kategóriákban.

Hozzátette: a közönség láthat társasági táncokat standard junior, latin junior és felnőtt latin kategóriákban, illetve lesz Standard-, és Latin-mix is. Arról is beszámolt, hogy érkeztek versenyző csoportok Győrből, Veszprémből, a fővárosból, valamint Zalaegerszeg, Szombathely, Szentes, Debrecen és természetesen Miskolc legjobb táncosai is jelen vannak, tehát csaknem 600 művész vesz részt a versenyen.

A megmérettetésen a csoportok elő-, középdöntőben és döntőben mérik össze tudásukat. Az itt szereplő legjobb csoportok közül kerül ki minden évben az a két magyar táncegyüttes - standard és latin -, amely Magyarországot képviseli a Világ- és Európa-bajnokságokon.

"A bajnokságon társasági kategóriában is lehetőséget adunk a csoportoknak; nemcsak a felnőtteknek, hanem az ifjúsági és gyermek korosztály számára is biztosítjuk a fellépési lehetőséget" - fűzte hozzá. Azt is elmondta, hogy az esti Gálaműsor a rendezvény fénypontja, ahol a legjobb együttesek lépnek fel, valamint kitekintést nyújtanak az amatőr táncmozgalom különböző műfajaira is.

Ebben az évben bemutatkoznak versenytáncosok (Wicha József - Garabuczi Zsófia, Süttő Roland - Tombácz Anikó, Víg András - Guba Györgyi Anna), balett művészek (Bajári Levente és Pazár Krisztina), és a Miskolci Majorette Együttes.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását