2024. április 29. - Péter

Együttműködési megállapodásokat írtak alá

A romániai Máramaros Megyei Tanács és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat együttes szolnoki ülésén a megyék és azok intézményei között együttműködési megállapodásokat írtak alá pénteken.
2008. április 12. szombat 06:50 - Hírextra

Történelmi jelentőségű közgyűlésen vagyunk túl, nem volt még arra ugyanis példa, hogy két testvérmegyei település együttes ülést tartson - mondta a közgyűlés utáni sajtótájékoztatón Fejér Andor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés fideszes elnöke.

Hozzátette: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és a Máramaros Megyei Tanács 2008-ban ünnepli a testvérkapcsolatok felvételének tizenötödik évfordulóját, de különösen 2004 óta az őszinteség, nyitottság, és a partnerség elvére alapozva új távlatok nyíltak a két megye kapcsolatában.
Elmondta: az együttes ülés megtartását megelőzte a két megye környezetvédelmi szakbizottságának közös ülése 2006-ban Nagybányán, illetve tavaly Tiszakürtön. Az együttes bizottsági ülések pozitív tapasztalatai arról győzték meg a testületeket, hogy hasznos lehet egy olyan közös testületi ülés összehívása, amely átfogóan értékeli a kapcsolatok alakulását.

Fejér Andor kifejtette: olyan partnerre találtunk Máramaros megyében, amellyel fejleszteni lehet további kapcsolatainkat az egymásra utaltság és a közös gondolkodás mentén, kizárólag szakmai alapon, politikától függetlenül.

Máramaros megyének valamennyi európai kapcsolata közül a Jász-Nagykun-Szolnok megyével működő kapcsolatai a legjobbak - hangsúlyozta Marinel Kovács, a Máramaros Megyei Tanács elnöke. Nagyon fontos, hogy a szakemberek, intézményvezetők hívei legyenek az együttműködésnek, és a politikusokat is serkentsék a kapcsolatok fejlesztésére.

A két testület ülésen - ahol három együttműködési megállapodást és egy szándéknyilatkozatot írtak alá - részletesen foglalkoztak a testvértelepülések, civil szervezetek, intézmények közötti együttműködések tapasztalataival, a gazdaság és turizmus, a környezetvédelem, az oktatás, a kultúra és a szociális területen megvalósítható közös munka lehetőségeivel.

Megállapodás született többek között Szolnok megyei gyerekek romániai sítáborban, illetve román gyerekek hazai termálfürdőkben való üdültetéséről, valamint egy, a két megyére vonatkozó háromnyelvű turisztikai kézikönyv idei megjelentetéséről, és vásárokon, fesztiválokon való közös részvételről.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását