2024. április 25. - Márk

Navracsiccsal tárgyalt a nagykövet

Hódmezővásárhelyre látogatott szerdán April H. Foley, az Egyesült Államok nagykövete; a diplomata Lázár János polgármesterrel és Navracsics Tiborral, a Fidesz frakcióvezetőjével tárgyalt. A tárgyaláson szóba kerültek a város környékén folyó mezőgazdasági
2007. október 31. szerda 13:57 - Hírextra

Az Országgyűlés honvédelmi bizottságának elnökeként is dolgozó politikus közölte, szót ejtettek Magyarország afganisztáni szerepvállalásáról is.

"Fontos, hogy a magyar katonák azt a nemzetközi küldetést, melyet a NATO-misszió keretében vállaltak sikerrel tudják teljesíteni, (...) hiszen Magyarország jelentősen növeli afganisztáni jelenlétét a következő év második felében" - fogalmazott Lázár János.

April H. Foley elmondta, lehetőség van arra, hogy a hódmezővásárhelyiek és az amerikaiak között jó együttműködés jöjjön létre a mezőgazdaság és az egészségügy terén.

Navracsics Tibor azt hangsúlyozta, ahhoz, hogy a demokrácia stabil maradjon Magyarországon, szükségünk van az Egyesült Államok támogatására is.

Ha valóban stabil demokráciában és politikai rendben gondolkodunk, akkor azt is tudnunk kell, hogy nem elég, ha ez a támogatás a diplomáciai kapcsolatokban kimerül, arra is szükség van, hogy a helyi szinten is szerves kapcsolat alakuljon ki - mondta a frakcióvezető.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását