2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

A Kézilabda Szövetség elégedett

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) elégedett a magyarországi csarnokokkal, melyek sikeres kandidálás esetén helyszínei lehetnek a 2011-es férfi világbajnokság mérkőzéseinek.
2008. április 12. szombat 08:37 - Hírextra

Alakszandr Kozsukov, az IHF képviselője pénteken a budapesti Papp László Sportaréna megtekintésével zárta magyarországi látogatását.

"A mai szemle nem tartott sokáig, hiszen Kozsukov úr már járt a létesítményben, jól ismeri az adottságait - mondta az MTI-nek Rudas Eszter, a magyar szövetség nemzetközi igazgatója. - Az IHF tanácsa a nyári olimpia után dönt a vb-helyszínéről, egyelőre annyit tudunk, hogy 14-en vesznek részt a titkos szavazáson. Pekingben, a játékok alatt tart egy ülést a tanács, és akkor dönt a helyszínt kijelölő ülés pontos időpontjáról."

Rudas hozzátette: a magyar szövetség igazodva az IHF elvárásaihoz hat városban szeretné megrendezni a hat csoport meccseit.

"Nem tudjuk, milyen szempontok lesznek meghatározók a szavazásnál, a spanyoloknak nagyobbak a csarnokaik, náluk a legkisebb is hatezer férőhelyes, nálunk viszont nagy előnyt jelentenek a kis távolságok."

Magyarországon nyolc város lehet potenciális házigazda – Budapest, Győr, Veszprém, Székesfehérvár, Szeged, Miskolc, Debrecen és Nyíregyháza -, de a lebonyolításhoz még nem mindenhol áll rendelkezésre a megfelelő létesítmény.

Magyarország mellett további öt jelentkező – Csehország, Dánia, Görögország, Spanyolország és Svédország – verseng a három év múlva sorra kerülő esemény rendezési jogáért.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását