2024. április 25. - Márk

Százéves képet restauráltak

Restauráltatta Mednyánszky László (1852-1919) Őszi világ című, egy évszázada festett képét egy támogató segítésével a művet évtizedek óta birtokló Fejér Megyei Önkormányzat; a helyreállított festményt pénteken mutatták be Székesfehérváron.
2008. április 12. szombat 08:30 - Hírextra

Az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít az értékmentésre, az értékek megőrzésére. Ennek csak egyik megnyilvánulása a Mednyánszky-festmény helyreállíttatása - mondta el az MTI-nek a közgyűlés elnöke.

Balogh Ibolya emlékeztetett arra, hogy a közgyűlés tavalyi döntése értelmében restauráltatják két egykori megyei főispán - gróf Cziráky Jánost és gróf Károlyi József - jelenleg a Szent István király Múzeum tulajdonában levő portréját, s a helyreállítás után a képeket a Megyeháza dísztermében helyezik el.

A portrék helyreállításával jövő nyárra végeznek, s a képek augusztus 20-án ünnepélyes körülmények között kerülnek fel a díszterem falára.

Kiegészíttette a közgyűlés az egykori megyei főispánok és alispánok eddig hiányos emléktábláját, és elkészíttették az egykori megyei tanácselnökök, valamint a közgyűlési elnökök nevét feltüntető emléktáblát is - fűzte hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását